Praznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva in Bucuresti



Praznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva in Bucuresti

Sfanta Cuvioasa Parascheva este sfanta fata de care poporul roman are cea mai mare evlavie. Dovada o reprezinta pelerinajele impresionante care se fac an de an la Iasi, in jurul datei de 14 octombrie, cu ocazia praznicului Sfintei.

Biserica Sfanta Vineri

Cei din Bucuresti care nu pot ajunge la Iasi pot aduce inchinare Sfintei Parascheva la Biserica Sfanta Vineri din cartierul bucurestean Drumul Taberei (str. Brasov, Nr. 21 C, vizavi de Parcul Moghioros). Aici pelerinii pot saruta un vesmant care a acoperit moastele Cuvioasei Parascheva in anul jubuliar 2000. De asemenea, cei care vor fi prezenti in 14 octombrie la Biserica Sfanta Vineri vor avea bucuria sa participe la slujba in biserica noua de zid, inaltata de curand. Va fi prima slujba in biserica mare, insa aceasta nu este inca sfintita.

          Biserica Sfanta Vineri              Biserica Sfanta Vineri

La una dintre ultimele slubje tinute aici, parintele Nicolae Burlan, paroh al Bisericii a amintit enoriasilor faptul ca  desi biserica este inaltata, mai sunt multe lucrari de efectuat pana la finalizare. Parohia are insa mari datorii fata de firma constructoare (peste 30 miliarde lei vechi). Parintele Nicolae Burlan a facut apel inca o data la credinciosi de a contribui la definitivarea lucrarilor, subliniind faptul ca toti ctitorii de biserici sunt pomeniti vesnic la Sfintele Liturghii. 

Biserica Sfanta Vineri

Cei care doresc sa se alature ctitorilor acestei biserici pot depune sumele respective in contul Parohiei Sfanta Vineri - Drumul Taberei: RO80RNCB0077050253100001 / ROL deschis la Banca Comerciala Romana - Filiala sect.6. Relatii suplimentare la telefon: 021-7464444.

Raluca Tanaseanu

.

08 Octombrie 2007

Vizualizari: 2340

Voteaza:

Praznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE