Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord in mijlocul romanilor din Jonkoping, Suedia

Zi de hram a fost sambata, 1 octombrie 2011, de sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului, si in parohia romaneasca din Jönköping, Suedia. Slujba Sfintei Liturghii a fost savarsita de Preasfintitul Macarie, Episcopul Europei de Nord. Sarbatoarea a fost incununata de ruga banateana, prin portul, dansul si datinile strabune ale copiilor, tinerilor si adultilor din comunitatea parohiala din Jönköping .

„Parohia Acoperamantul Maicii Domnului din Jönköping este constituita in mare parte din credinciosii romani din Banatul Sarbesc, stabiliti in Suedia incepand cu anii 60, care isi cultiva cu statornicie si demnitate identitatea romaneasca si credinta lor ortodoxa pe aceste meleaguri umbroase ale Europei de Nord. Cu prilejul hramului, in fiecare an, se organizeaza, la Jönköping, Ruga banateana, manifestare de suflet care a dat o dimensiune frumoasa si praznuirii de anul acesta”,a precizat Preasfintitul Macarie, Episcopul Europei de Nord, la radio Trinitas.



Duminica 2 octombrie 2011, Preasfintitul Episcop Macarie a savarsit Sfanta Liturghie in Parohia Ortodoxa Romana Adormirea Maicii Domnului din Stockholm. Cu acest prilej s-a sarbatorit implinirea a 25 de ani de la infiintarea acestei parohii din capital Suediei, pastorita de preotul Gheorghe Borca. In parohie se va inalta si o biserica de lemn in stil maramuresan, piatra de temelie fiind pusa in anul 2009 de catre IPS Mitropolit Laurentiu al Ardealului si PS Episcop Macarie al Europei de Nord.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.

03 Octombrie 2011

Vizualizari: 513

Voteaza:

Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord in mijlocul romanilor din Jonkoping, Suedia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE