Preasfintitul Timotei Prahoveanul la Patriarhul Ierusalimului

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului l-a primit în vizită, în ziua de 9 decembrie 2014, la sediul Patriarhiei Ierusalimului, pe Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La această întrevedere a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Isihie, Mitropolit de Kapitoliada și Înaltpreasfințitul Aristarhos, Arhiepiscop de Constantini și Secretar al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului.

Preasfințitul Timotei Prahoveanul a transmis Patriarhului Ierusalimului salutări frățești și alese doriri din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. La rândul său, Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea a exprimat sentimente de prețuire și apreciere față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al României, față de ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și față de poporul credincios și evlavios pe care l-a întâlnit și l-a binecuvântat în timpul vizitei sale irenice în Patriarhia Română cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie Cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în perioada 24-27 octombrie 2014.

Patriarhul Ierusalimului a rememorat principalele momente ale vizitei recente de la București, exprimând dorința de a-l avea oaspete în Patriarhia Ierusalimului pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, precum şi aceea de a se reîntoarce în România, în viitor.

Totodată, au fost discutate aspecte ale vieții eclesiale locale și privitoare la Așezămintele Românești din Țara Sfântă.

De asemenea, Preasfințitul Timotei Prahoveanul, Episcop –vicar al Arhiepiscopii a Bucureștilor a avut o întrevedere și cu domnul Cesare Marjieh, director general pentru Culte în cadrul Ministerului de Interne al Statului Israelian.

În perioada vizitei în Țara Sfântă, Preasfințitul Timotei Prahoveanul s-a întâlnit și cu personalul Așezămintelor Românești din Ierusalim și Ierihon, discutând probleme curente ale administrației și propunând soluții în rezolvarea acestora.

De asemenea, Preasfinția Sa a efectuat un pelerinaj la Sfântul Mormânt, Biserica Învierii, Golgota și la locul Nașterii Domnului - Betleem.


Sursa: basilica.ro

.

11 Decembrie 2014

Vizualizari: 554

Voteaza:

Preasfintitul Timotei Prahoveanul la Patriarhul Ierusalimului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE