Pregatirea alegerilor noului Patriarh al Biserici Ortodoxe Ruse


Pregatirea alegerilor noului Patriarh al Biserici Ortodoxe Ruse

Intrunit miercuri 24 decembrie 2008, Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a examinat rezultatele primei sesiuni plenare a comisiei pentru pregatirea Sinodului local de alegere a viitorului Patriarh. Au fost aprobate proiectele de documente alcatuite de comisie, ordinea de zi, programele si regulamentele intrunirii Adunarii episcopilor si Sinodului local al Bisericii Ortodoxe Ruse, procedura de desemnare a candidatilor la Tronul patriarhal de catre Adunarea episcopilor, procedura de alegere a patriarhului rus de catre Sinodul local, precum si mai multe documente de lucru pentru acelasi Sinod.

S-a propus ca Adunarea episcopilor sa desemneze, prin vot secret, trei candidati dintre ierarhii eparhioti care au varsta minima de 40 de ani si o solida formatie teologica. In plus, la Tronul patriarhal vor putea fi desemnati si alti candidati, tot prin vot secret, de catre Sinodul local.



Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a propus ca alegerea viitorului patriarh sa se faca in Sinodul local, prin vot secret. Propunerile vor fi supuse spre aprobare Adunarii episcopilor care se va intruni in zilele de 25-26 ianuarie 2009.

Sursa: basilica.ro

.

27 Decembrie 2008

Vizualizari: 711

Voteaza:

Pregatirea alegerilor noului Patriarh al Biserici Ortodoxe Ruse 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE