Pregatiri pentru Postul Craciunului in parohia clujeana 'Nasterea Domnului'

In 13 noiembrie 2012, la Parohia Ortodoxa Romana „Nasterea Domnului” din Cluj-Napoca, pastorita de Preotul paroh Nicolae Buda, are loc agapa de Lasatul secului pentru postul Craciunului.

Copiii din parohia Nasterea Domnului din Cluj-Napoca vor primi saptamana viitoare indemnuri despre post.

Aceasta in cadrul agapei traditionale de Lasatul Secului pentru Postul Craciunului, ce va avea loc pe 13 noiembrie in parohie.

Actiunea va debuta cu Sfanta Liturghie oficiata in biserica de parintele paroh Nicolae Buda. Apoi parintele le va vorbi copiilor despre postul de bucate si cel duhovnicesc savarsit prin ascultare, smerenie si fapte bune.

Coordonatorul manifestarii, Marilena Asanica adeclarat urmatoarele despre acest eveniment: „Ca in fiecare an, elevii de la Scoala «Constantin Brancusi» din Cluj Napoca (Dir. Prof. Eugenia Marcu) marcheaza intrarea in Postul Nasterii Domnului prin prezenta la Sfanta biserica pentru a se bucura de binecuvantare si un cuvant de invațatura. Elevii clasei a VI-a B, insoțiți de Prof. diriginte Ana-Maria Tibre si Prof. de religie Daniela Necula participa la Sfanta Liturghie si au primit de la parintele Nicolae Buda indemnuri frumoase pentru postul de bucate, dar mai ales pentru postul duhovnicesc savarsit prin ascultare, smerenie si fapte bune. Apoi, in sala de la demisolul bisericii, dupa binecuvantarea mesei, copiii s-au bucurat din plin gustand din bucatele aduse de ei si de credinciosii bisericii, dovedind inca o data, ca numai impreuna inmulțim dragostea, bunatatea si generozitatea. Si inca o data, se dovedeste ca Biserica poarta de grija tuturor credinciosilor ei si, mai ales acestor mladite tinere care, mai tarziu, vor duce mai departe credinta strabuna si traditiile”.

Acest eveniment se inscrie in Parteneriatul „Biserica-poarta deschisa spre cer”, incheiat intre Biserica „Nasterea Domnului” si Scoala „Constantin Brancusi” din Cluj-Napoca in anul scolar 2012-2013.

Parohia clujeana organizeaza la fiecare inceput de post o agapa, in cadrul careia copiii, dar si credinciosii, primesc invataturi despre importanta spirituala si trupeasca a postului crestin.


Sursa: radiorenasterea.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

06 Noiembrie 2012

Vizualizari: 912

Voteaza:

Pregatiri pentru Postul Craciunului in parohia clujeana 'Nasterea Domnului' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE