Premierea castigatorilor etapei eparhiale a Concursului national 'Sfanta Euharistie - Lumina vietii crestine'

In data de 06 mai 2014, la Galati a avut loc festivitatea de premiere a castigatorilor etapei eparhiale a Concursului national „Sfanta Euharistie – Lumina vietii crestine” desfasurat in cadrul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Evenimentul s-a desfasurat in sala „Episcop Melchisedec Stefanescu“ a Centrului Eparhial si a fost prezidat de Chiriarhul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian.

Manifestarea a reunit preotii coordonatori ai grupelor catehetice castigatoare, insotiti de copiii participanti si realizatori ai proiectelor misionare si social-filantropice desfasurate in cadrul concursului.

Proiectele au fost evaluate si jurizate in data de 2 mai a.c.

, dupa criteriile stabilite in metodologia de concurs: conceperea proiectului, colectarea de fonduri, aplicarea proiectului si forma proiectului, acordandu-se un punctaj de la 1 la 100.

Castigatorii locurilor I, II si III din Arhiepiscopia Dunarii de Jos sunt urmatorii:

Locul I, cu 98 de puncte: Parohia „Nasterea Maicii Domnului”, protoieria Braila, cu proiectul „Domnul Hristos – Painea cea vie care s-a pogorat din cer”, coordonator pr. Sorin Marinescu;

Locul II, cu 97 de puncte: Parohia Liesti, protoieria Tecuci, cu proiectul „Icoana milosteniei”, coordonator pr. Titi Gabor;

Locul III, cu 93 de puncte: Parohia „Sfantul Antim“, protoieria Galati, cu proiectul „Liturghia de dupa Liturghie”, coordonator pr. Voicu Nitu.

In cadrul festivitatii de premiere au fost acordate si 4 mentiuni.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop a binecuvantat si felicitat pe toti cei implicati in acest concurs si le-a oferit castigatorilor premii, precum si diploma „Tinerete si credinta“, emisa de Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

Concursul „Sfanta Euharistie – Lumina vietii crestine”, s-a inscris in seria manifestarilor organizate in „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii)“ si „Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni“ in Patriarhia Romana si s-a adresat copiilor, preotilor si profesorilor de religie implicati in Programul catehetic „Hristos impartasit copiilor“.

Conform metodologiei, „scopul concursului este de a cultiva dragostea fata de Biserica si Liturghie, de a-i educa pe copii in sensul respectarii valorilor traditionale si al afirmarii propriei identitati religioase in contextul unei lumi seculare si secularizante si al diluarii semnificative a identitatilor de orice fel intr-un proces de globalizare alert si derutant. Sensul Sfintei Euharistii, pregatirea prin Spovedanie si fapte bune, precum si implicatiile extinse in comunitate si viata personala sunt, de asemenea, obiective ale acestui concurs“.


Sursa: edj.ro

.

07 Mai 2014

Vizualizari: 674

Voteaza:

Premierea castigatorilor etapei eparhiale a Concursului national 'Sfanta Euharistie - Lumina vietii crestine' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE