Prezenta arhiereasca la Centrul de Recuperare pentru Copii 'Sf. Irina' din Turda

IPS Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului a fost prezent ieri, 7 octombrie 2013, la inaugurarea camerei de stimulare senzoriala a Centrului de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru copii cu handicap ”Sf. Irina” din Turda. Evenimentul a debutat la ora 14. Au fost prezente oficialitati locale si judetene precum si membri ai Fundatiei H.A.

R. din Olanda. Camera de stimulare senzoriala a fost realizata in beneficiul copiilor cu afectiuni senzoriale si neurologice severe, intrucat rezultatele de specialitate au confirmat faptul ca aceasta ajuta in mod considerabil la dezvoltarea unor abilitati precum auzul, mirosul, vazul, limbajul si ajuta la relaxare, a precizat Raluca Rotar, psihopedagog al Centrului ”Sf. Irina”. Copiii care vor urma tratamentele din aceasta camera sunt cei care sufera de afectiuni din spectrul autist, ADHD si diverse sindroame, cum ar fi Sindromul Down.

Cu prilejul inaugurarii noii tehnici medicale, IPS Parinte Andrei a adresat celor prezenti un cuvant despre importanta implicarii in actiunile sociale, mai ales in cele care vizeaza copiii:”Argumentam si alta data ca implicarea noastra sociala are o foarte mare valoare. In Evanghelia dupa Matei, in Cap. 25, Mantuitorul spune limpede, Flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc, insetat am fost si Mi-ati dat sa beau, bolnav am fost si M-ati cercetat, in temnita am fost si ati venit la Mine. Realizam, oameni pragmatici fiind, ca implicarea sociala are valente vesnice, ne urmeaza dincolo de mormant si va fi pomenita la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos. Daca in general grija fata de cei amarati, fata de cei saraci, are valoare mare, in special are valoare mare atunci cand este vorba de copii si mai ales copii cu probleme. Fata de toti oamenii bolnavi trebuie sa avem dragoste crestina, dar foarte multa receptivitate fata de copilasii cu probleme. Iar in acest asezamant, acest lucru se face.”

Centrul de Recuperare Psiho-Neuro-Motorie pentru Copiii cu Handicap ”Sf. Irina” din Turda a fost infiintat in anul 2009. Iinitiativa apartine parohiei Turda-Oprisani 2 si a Fundatiei Filantropice „Sfanta Irina” din localitate.


Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

08 Octombrie 2013

Vizualizari: 825

Voteaza:

Prezenta arhiereasca la Centrul de Recuperare pentru Copii 'Sf. Irina' din Turda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE