Prezentarea volumului 'Pentru trecerea zarii si alte poeme', la libraria Sophia

Librăria Sophia vă invită miercuri 22 octombrie 2014, ora 18.00  la prezentarea volumului "Pentru trecerea zării şi alte poeme", de Elena Dulgeru.

Prezintă Costion Nicolescu, teolog şi scriitor.
Recital de poezie din volum şi inedită: Elena Dulgheru, critic de film şi poet.
Intermezzo muzical: Cezara Comşa - solo flaut

Elena Dulgheru este cunoscută în calitatea ei de filmolog, făcându-se remarcată încă de acum zece ani prin volumul dedicat lui Andrei Tarkovski.

Apoi a scris despre Kusturica şi Paradjanov, regizori tot ai universului răsăritean, închipuind chiar o scară a raiului la aceşti trei cineaşti. Iată că demersul filmologic nu i-a fost de ajuns şi vrea să-şi atragă cititorii prin propriile versuri. Avem astfel de-a face cu o lirică de o remarcabilă fineţe, care contrazice tot ce este acum zgomot. Scrisă fără ostentaţie ori înverşunare, nu este neapărat o poezie religioasă, deşi sentimentul religios este perceput în carte ca o infuzie discretă. În poezia aceasta avem seminţe din care poate creşte mai târziu planta unei noi generaţii poetice. După anii de convulsii şi negaţii pe care poezia noastră i-a înregistrat, se cuvine naşterea unei alte generaţii care-l va înlocui pe „nu“ cu o senină şi blândă afirmaţie. Elena Dulgheru poate fi vestitorul unei asemenea naşteri. Ea trece zarea făcând trecerea posibilă şi altora. Aceasta poate fi miza de adâncime a cărţii de faţă. Dan Stanca

.

14 Octombrie 2014

Vizualizari: 538

Voteaza:

Prezentarea volumului 'Pentru trecerea zarii si alte poeme', la libraria Sophia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE