Prima biserica ocrotita de Sfantul Paisie Aghioritul din Patriarhia Romana

Prima biserică ocrotită de Sfântul Paisie Aghioritul din Patriarhia Română se va ridica în localitatea clujeană Săvădisla, acolo unde credincioșii nu au mai avut până acum o biserică ortodoxă. Locul pe care va fi construit locașul de cult a fost binecuvântat pe 18 iulie 2015, de Mitropolitul Clujului, în prezența protopopului de Cluj I și a celor 50 de credincioși ortodocși pe care îi are comunitatea.

Celor prezenți Mitropolitul Clujului le-a vorbit despre importanța locașului de rugăciune în viața creștinilor. De asemenea, Înaltpresfințitul Andrei a vorbit despre duhovnicia Sfântului Paisie evocând și întâlnirile pe care Înaltpresfinția Sa le-a avut cu părintele aghiorit.

Părintele Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ai secolului 20. Sfaturile lui duhovnicești, adunate într-o serie de volume de ucenicii săi, sunt foarte citite de creștini, mai cu seama volumul „Cu durere și dragoste pentru omul contemporan”. A fost trecut în rândul sfinților de Biserica Greciei anul acesta, în luna ianuarie, iar Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în ședința din 4 iunie 2015 înscrierea acestui sfânt și în calendarul liturghic românesc începând din 2016. Data de pomenire în calendarul bisericesc va fi 12 iulie, când Sfântul Paisie a trecut la cele veșnice.

Filia Săvădisla a luat ființă la 1 iunie 2015 și aparține de parohia Vălișoara.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

Pe aceeaşi temă

20 Iulie 2015

Vizualizari: 571

Voteaza:

Prima biserica ocrotita de Sfantul Paisie Aghioritul din Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE