Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a deschis astazi o subscriptie publica pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului


Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a deschis astazi o subscriptie publica pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, cu o alocare de 30 de milioane lei, aproximativ 10 milioane euro, fonduri guvernamentale.

Seful Executivului a facut acest anunt in cadrul ceremoniei de semnare a Protocolului de colaborare cu Biserica Ortodoxa Romana privind ajutorarea persoanelor defavorizate.

"Cunosc preocuparile pe care le aveti precum si dorinta pe care fostul parinte Patriarh a avut-o de a se construi o noua catedrala patriarhala. Intelegem nevoia de a realiza acest proiect si consideram ca este absolut necesara deschiderea unei subscriptii publice pentru a se asigura finantarea necesara", a afirmat primul-ministru.

Premierul Tariceanu a facut apel la cetateni, la oamenii de afaceri, ONG-uri, la societatea civila sa contribuie la realizarea acestui proiect.

"Este un proiect ambitios si necesar avand in vedere ca Bucuresti, capitala europeana are nevoie de o cladire reprezentativa si utila pentru misiunea Bisericii Ortodoxe Romane", a afirmat primul-ministru.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa -

.

02 Octombrie 2007

Vizualizari: 684

Voteaza:

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a deschis astazi o subscriptie publica pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE