Priveghere in cinstea Sfintilor Atanasie si Chiril la Manastirea Copou

Credinciosii din orasul Iasi au participat aseara la slujba Privegherii din Biserica "Sfintii Atanasie si Chiril" a Manastirii Copou. Pelerinii au cautat sa ia din duhul asezarii monahale pentru a le lumina pasii spre dobandirea imparatiei lui Dumnezeu.

In fiecare an, ziua de 18 ianuarie reprezinta prilej de bucurie si de comuniune in rugaciune pentru biserica Manastirii Copou, inchinata Sfintilor Atanasie si Chiril. Lacasul de inchinaciune a fost ctitorit de domnitorul Vasile Lupu 1638. Biserica asezarii monahale, cunoscuta si ca "biserica dintre vii" a fost reactivata ca asezamant monahal de calugarite in anul 2001, de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in vremea arhipastoririi ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. De aproape 13 ani, maicile pastorite de stavrofora Maria Magdalena Vranceanu, stareta manastirii, se ostenesc atat in cadrul sfintelor slujbe savarsite in fiecare zi, cat si la ascultarile randuite.

Aseara, potrivit mmb.ro, in ajunul sarbatorii Sfintilor Atanasie si Chiril, biserica asezarii monahale a fost plina de numarul mare de credinciosi care au participat la slujba Vecerniei unita cu Litia. Oamenii au venit sa se roage Sfintilor Atanasie si Chiril pentru pacea sufleteasca, pentru sanatate si pentru izbavirea de necazuri. An de an, pelerinii sunt incredintati ca sfintii ocrotitori ai Manastirii Copou mijlocesc inaintea Tronului Preasfintei Treimi in cererile lor. Atmosfera de pace si de liniste din timpul slujbei a fost completata de glasurile monahiilor de la Copou si de la alte manastiri din judetul Iasi, care au oferit raspunsurile la strana. Credinciosii au ingenunchiat in stravechiul lacas de rugaciune in care s-au inchinat generatii la rand si au cautat sa ia din duhul manastirii pentru a le lumina pasii spre dobandirea imparatiei lui Dumnezeu. Hramul de la Copou este deosebit in fiecare an datorita soborului de preoti care se alatura obstii in rugaciune.

Spre finalul slujbei, in timp ce s-au intonat ultimele cantari ale Utreniei, toti cei prezenti au fost miruiti si au primit litie.

Sursa: basilica.ro

18 Ianuarie 2014

Vizualizari: 539

Voteaza:

Priveghere in cinstea Sfintilor Atanasie si Chiril la Manastirea Copou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE