Procesiune la biserica Icoanei cu prilejul Duminicii Ortodoxiei

"LUMINA ORTODOXIEI: Icoana - fereastra spre Dumnezeu"
Procesiune la biserica Icoanei cu prilejul Duminicii Ortodoxiei
(13 martie 2011)

In zilele de 12 si 13 martie 2011, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din Bucuresti va avea loc a IV-a editie a manifestarii religios-culturale intitulata ,,LUMINA ORTODOXIEI: Icoana - fereastra spre Dumnezeu”, organizata de Arhiepiscopia Bucurestilor si Protoieria 2 Capitala, in colaborare cu Primaria Sectorului 2, cu ocazia Duminicii Ortodoxiei.

In ziua de 12 martie 2011, manifestarea va incepe la ora 11.00 cu aducerea si depunerea icoanei facatoare de minuni de la manastirea Ghighiu, urmata de slujba Vecerniei (la orele 17.00) si de procesiunea cu icoane in jurul parcului Icoanei din apropiere (la orele 18.30).

Duminica, 13 martie 2011, dupa Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar patriarhal, la la biserica Icoanei, de la orele 13.00, preoti si credinciosi de la parohii bucurestene vor merge in procesiune cu icoane in jurul parcului Icoanei. Procesiunea se va incheia cu citirea rugaciunii pentru sfintirea icoanelor.

Duminica Ortodoxiei, prima duminica din postul Sfintelor Pasti (13 martie 2011), a fost instituita de catre Sinodul de la Constantinopol (843) pentru a marca biruinta asupra iconoclasmului (care sustinea ca sfintele icoane nu trebuie cinstite) si, in general, asupra tuturor ereziilor de la dreapta credinta.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

10 Martie 2011

Vizualizari: 705

Voteaza:

Procesiune la biserica Icoanei cu prilejul Duminicii Ortodoxiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE