Procesiune de Boboteaza la Drobeta Turnu Severin

A devenit o frumoasa traditie la Drobeta Turnu Severin, ca in fiecare an la praznicul Botezului Domnului, preotii si credinciosii din municipiu sa mearga intr-o procesiune solemna spre portul dunarean.

Si anul acesta, in procesiune se vor implica toate bisericile din oras. Dupa incheierea Sfintei Liturghii, incepand cu ora 11.

00, grupurile de preoti si credinciosi vor pleca in mod orgnizat catre port. Procesiunea va trece mai intai pe la Paraclisul Catedralei episcopale, de unde se vor adauga cateva sute de enoriasi, alaturi de soborul de slujitori, in frunte cu ierarhul locului.

O data ajunsi in port, credinciosii vor lua parte la slujba sfintirii Aghiasmei Mari, ce va fi savarsita de Preasfintitul Parinte Episcop Nicodim, intr-un loc special amenajat. Cu acest prilej vor fi sfintite si apele fluviului, iar cei mai indrazneti crestini vor recupera crucea florala din Dunare.

Alaturi de Episcopia Severinului si Strehaiei, pentru buna desfasurare a acestui eveniment isi vor aduce contributia autoritatile locale, Capitania Portului Drobeta Turnu Severin si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Mehedinti.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

03 Ianuarie 2014

Vizualizari: 207

Voteaza:

Procesiune de Boboteaza la Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE