Procesiune in cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva la Biserica 'Sfantul Pantelimon' din Bucuresti

În ziua cinstirii Sfintei Cuvioase Parascheva, Biserica Sfântul Pantelimon din zona Foişorului de Foc din Capitală își va sărbătorii cel de-al doilea hram. Cu această ocazie, credincioșii parohiei vor participa joi, 13 octombrie 2016, la procesiunea Mărturisirea credinţei în cetate.

După slujba Vecerniei, racla cu veşmântul sfintei şi icoana Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi purtate apoi în procesiunea pe străzile din jurul bisericii. În timpul procesiunii, credincioşii vor cânta imnuri închinate Sfintei Cuvioase Parascheva.

În continuare, racla cu veşmântul sfintei vor fi așezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în faţa locaşului de cult. Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva şi racla cu veşmântul vor rămâne în curtea bisericii până la închinarea ultimului pelerin.

Cu ocazia celui de-al doilea hram al bisericii, Departamentul pentru copii si tineret Ateneul Sfantului Pantelimon va organiza, cu sprijinul enoriaşilor, Masa Sfintei Cuvioase Parascheva devenită deja o tradiţie în comunitatea de credincioşi din blocul de garsoniere P10 situat în parohie. De asemenea,pentru bătrânii care nu se pot deplasa la biserică va fi adusă aghiasma.

Sursa: basilica.ro

 

13 Octombrie 2016

Vizualizari: 648

Voteaza:

Procesiune in cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva la Biserica 'Sfantul Pantelimon' din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE