Procesiune cu Icoana Maicii Domnului "Smolenskaia” de Sfintii Mihail si Gavriil la Babeni

Joi, 7 noiembrie in ajunul sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, ocrotitorii spirituali ai orasului Babeni, in urbea valceana se va desfasura pentru al doilea an consecutiv Pelerinajul cu Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia”, adusa de la Manastirea Surpatele.

Praznuirea patronilor spirituali ai orasului Babeni va incepe la orele 16:00, cu slujba Vecerniei si a Litiei oficiata de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, in sobor de preoti si diaconi, la Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” a Parohiei Babeni I.

Dupa slujba va urma Pelerinajul cu Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia” pe traseul: Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” – strada „Ungureni” – strada „Serafimesti” – strada „Dragos Vranceanu” – Liceul „George Tarnea” – Primaria Babeni – cu revenire la Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”.

"Toate acestea sunt organizate in cinstea Arhanghelilor Mihail si Gavriil, ocrotitorii spirituali ai orasului. Ii invit pe cetatenii orasului sa ia parte la procesiunea religioasa ce va avea loc pe 7 noiembrie, dar si sa viziteze expozitia de icoane ce va fi vernisata la Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Babeni”, a declarat primarul orasului Babeni, Ion Bizic.

Sarbatoarea va culmina vineri, 8 noiembrie, cu Sfanta Liturghie oficiata in cinstea Sfintilor Arhangheli, patronii spirituali ai orasului Babeni.

Pe timpul celor doua zile ale sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, credinciosii participanti se vor putea inchina la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Smolenskaia”, ce va fi adusa de la Manastirea Surpatele, comuna Francesti, judetul Valcea, joi, 7 noiembrie 2013, la ora 9,00 si asezata in Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” a Parohiei Babeni I.

La sarbatoarea orasului Babeni sunt invitati sa participe preoti, demnitari, profesori, oameni de cultura si credinciosi din Eparhia Ramnicului si din tara.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Ramnicului

.

06 Noiembrie 2013

Vizualizari: 832

Voteaza:

Procesiune cu Icoana Maicii Domnului "Smolenskaia” de Sfintii Mihail si Gavriil la Babeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE