Procesiune cu icoane in Duminica Ortodoxiei

In Duminica Ortodoxiei - prima a Postului Mare - cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in parcul Icoanei din Bucuresti va avea loc manifestarea religios-culturala intitulata „Duminica Ortodoxiei. Icoana - fereastra spre Dumnezeu".

Evenimentul va incepe dupa vecernia de sambata 8 martie, seara de la 18:30 se va pleca in procesiune iesind din curtea Bisericii Icoanei inconjurand Parcul Icoanei, atat preotii din Protoieria II Capitala si din sectorul 2 cat si credinciosii care vor veni la acest eveniment. De asemenea, va fi un corp de militari care va merge cu torte aprinse; ca si anii trecuti, este vorba de acel moment numit Lumina Ortodoxiei, cu lumanari aprinse, cu torte aprinse imprastiind intunericul noptii. Punctul culminant al manifestarii va fi duminica.

Duminica 9 martie, dupa Sfanta Liturghie preotii si credinciosii de la toate parohiile din Sectorul 2 se vor intalni in jurul Parcului Icoanei in jurul h 13,30, unde se va pleca in procesiune organizata in jurul parcului, se va rosti invatatura de credinta - Crezul, se va citi rugaciunea de sfintire a icoanelor, vor fi stropite cu agheasma, urmeaza apoi un buchet de cantari corale din Postul Mare.

Cu ocazia evenimentului va fi adusa spre inchinarea credinciosilor icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu - Iasi, care va putea fi venerata la biserica Parohiei Icoanei din Bucuresti in zilele de 7,8,9 si 10 martie.

Credinciosii care vor participa duminica 9 martie la slujba la Schitul Darvari, sunt invitati sa porneasca la sfarsitul slujbei (h 12,30), impreuna cu preotii si cantaretii, in sunet de toaca si cantand cantari duhovnicesti, catre parcul Icoanei.

Fiecare participant este rugat sa aduca o icoana de acasa sau una noua pe care sa o poarte in maini pe tot parcursul pelerinajului, dand astfel marturie despre cinstirea sfintelor icoane.

„Duminica Ortodoxiei. Icoana. Fereastra spre Dumnezeu" se afla la cea de-a saptea editie.

Sursa: schituldarvari.ro

Pe aceeaşi temă

26 Februarie 2014

Vizualizari: 688

Voteaza:

Procesiune cu icoane in Duminica Ortodoxiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE