Procesiune cu moastele Sfantului Ambrozie in Moldova

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in perioada 22-25 august 2012, va avea loc o procesiune cu racla in care se pastreaza, in biserica Parohiei 'Aparatorii Patriei II' din Bucuresti, parti din moastele Sfantului Ierarh Ambrozie, la «Tabara de apicultura Sfantul Ambrozie» din Parohia ”Sfantul Nicolae” Malaiesti, Protopopiatul Harlau, Arhiepiscopia Iasilor, dupa cum informeaza Biroul de Presa al Parohiei 'Aparatorii Patriei II'.

In fiecare an, Parohia Malaiesti organizeaza o tabara de vara pentru copiii si tinerii din cuprinsul Protopopiatului Harlau, dornici sa invete tainele apiculturii. Cum Sfantul Ambrozie este ocrotitorul apicultorilor, tabara a primit numele acestui sfant. Anul acesta tinerii vor putea sa imbine munca cu rugaciunea si sa se inchine la moastele acestui sfant.

Plecarea de la parohia bucuresteana va fi miercuri 22 august, in jurul orelor 10:30, dupa oficierea Sfintei Liturghii si a Acatistului Sfantului Ambrozie. Racla cu sfintele moaste va fi purtata de catre preotul paroh, insotit de un grup de enoriasi si de membrii coralei «Sfantul Ambrozie».

In jurul orelor 16:00, se va ajunge in municipiul Roman, unde se va face un popas duhovnicesc la Catedrala arhiepiscopala. Pe parcursul oficierii vecerniei si a acatistului Sfantului Ambrozie, credinciosii din Roman vor putea sa se inchine la moastele Sfantului Ambrozie.

Sosirea cu sfintele moaste la Malaiesti este preconizata a fi in jurul orelor 21:00.

Sursa: basilica.ro
 

21 August 2012

Vizualizari: 805

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sfantului Ambrozie in Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE