Procesiune cu sfintele icoane in Bucuresti

In Bucuresti a stralucit sambata seara Lumina Ortodoxiei. Sute de preoti, diaconi si credinciosi au participat la traditionalul pelerinaj organizat de strazile Capitalei cu prilejul Duminicii Dreptei Credinte, informeaza TRINITAS TV. Cu multa dragoste si rabdare au suportat frigul, ploaia, au aratat ca sunt adevarati marturisitori.

Pelerinajul „Icoana, fereastra spre Dumnezeu” se afla la cea de-a VII-a editie si a fost gazduit de Parohia Icoanei.

„Este un mod de a activa pe credinciosii nostri care se simt foarte bine atunci cand sunt membri activi si nu membri pasivi ai Bisericii noastre”, a spus Pr. Protopop Ion Popescu de la Protopopiatul Sector 2 Capitala.

„Pelerinajul de anul acesta este foarte linistit si foarte ordonat si este foarte dorit pentru ca este la a saptea editie deja si credinciosii s-au obisnuit”, a explicat Pr. Nicolae Necula de la Parohia Icoanei, Bucuresti.

„Multimea de credinciosi care ne insoteste si multime de preoti arata in primul rand puterea credintei”, a mentionat Pr. Liviu Nechita, preot slujitor la Biserica Icoanei.

Anul acesta, a fost purtata in procesiune Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea ieseana Hadambu. La finalul procesiunii, in Parcul Gradina Icoanei a fost sustinut si un concert de muzica religioasa.

La pelerinaj a fost prezent Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, care, dupa concert, a tinut un cuvant de invatatura.

„In aceasta atmosfera de noapte, luminata de facliile si lumanarile pe care le purtati in maini, dar mai ales luminata de lumina credintei curate pe care o purtati in suflete ne-am adunat si in seara aceasta mai intai la Slujba Vecerniei la Biserica Icoanei, in pelerinaj mai apoi, iar acum in acest parc pentru a multumi lui Dumnezeu pentru darul luminii Ortodoxiei, credinta cea dreapta si mantuitoare”, a aratat Preasfintia Sa.

Ierarhul i-a indemnat pe credinciosi sa ramana statornici in dreapta credinta.

In Duminica Ortodoxiei, dupa Sfanta Liturghie, pelerinajul a fost organizat pe acelasi traseu.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

09 Martie 2014

Vizualizari: 734

Voteaza:

Procesiune cu sfintele icoane in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE