Procesiunea Velikoretsky a adunat anul acesta 35 000 de pelerini

In perioada 2-7 iunie a.c., aproximativ 35 000 de pelerini au participat la Procesiunea Velikoretsky, organizata anual in Kirov Oblast, Rusia. Procesiunea este legata de Icoana facatoare de minuni a Sfantului Nicolae, cea "nefacuta de mana”. Potrivit traditiei, un taran din partea locului numit Simeon Agalakov a gasit aceasta icoana in 1383 pe malul Raului Velikaya. Dupa ce unul din sateni, care suferea de paralizie, s-a vindecat, icoana a fost recunoscuta drept facatoare de minuni.

Mai tarziu, clerul si reprezentantii orasului Khlynov, capitala Regiunii Vyatka, a facut apel la sateni. Le-au cerut locuitorilor satului Krutitsy, unde icoana era pastrata, sa o mute la Khlynov. Luand icoana la Khlynov, locuitotii acestui oras au fagaduit ca vor aduce icoana anual in procesiune in locul descoperirii sale, pe malul Raului Velikaya.

De atunci, in fiecare an, mii de pelerini insotesc aceasta icoana intr-o procesiune pe o distanta de 150 km, de la Catedrala Adormirii Maicii Domnului a Manastirii Trifonov pana in satul Velikoretsky si inapoi.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Afla mai multe informatii: Procesiunea Velikoretsky, pasi pe calea credintei

Pe aceeaşi temă

12 Iunie 2012

Vizualizari: 316

Voteaza:

Procesiunea Velikoretsky a adunat anul acesta 35 000 de pelerini 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE