Programul slujbelor la Catedrala Patriarhala de hramul Sf. Dimitrie cel Nou

Ca in fiecare an, la sfarsitul lunii octombrie, cu prilejul hramului, programul liturgic de la Catedrala Patriarhala va fi unul special. Sfintele slujbe vor fi oficiate pe o scena in proximitatea lacasului de cult.

Mai multe detalii cu privire la programul liturgic a oferit pentru TRINITAS TV, Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale:

'In fiecare zi vor fi savarsite Liturghii arhieresti, iar seara, intotdeauna la orele 18:00, va fi oficiata slujba de Priveghere. In seara zilei de 24 octombrie, la orele 18:00, va avea loc slujba Privegherii inchinata Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina. Raspunsurile vor fi date de Corul Potirul al Manastirii Radu Voda din Bucuresti, acolo unde se pastreaza de altfel un fragment din moastele Sfantului Ierarh Nectarie si unde acest sfant este cinstit in mod deosebit permanent. In seara zilei de 25 octombrie, la orele 18:00, va fi Privegherea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, iar in seara zilei de 26 octombrie va fi Privegherea inchinata Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor. In seara urmatoare, 27 octombrie, vom avea Privegherea inchinata Sfantului Iachint, Mitropolitul Tarii Romanesti, primul mitropolit al Tarii Romanesti, recent canonizat de catre Biserica Ortodoxa Romana. Deci, in fiecare zi vom avea o slujba de Priveghere care va fi continuata a doua zi de Sfanta Liturghie arhiereasca. Inaintea plecarii sfintelor moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie de la Eghina, in seara zilei de 29 octombrie, vom avea o alta slujba de Priveghere inchinata aceluiasi sfant ierarh ale carui sfinte moaste au fost aduse la Bucuresti in acest an inchinat Sfantului Maslu si ingrijirii bolnavilor'.

Slujbele vor putea fi urmarite si de credinciosii care asteapta sa se inchine la sfintele moaste. Pe Dealul Patriarhiei urmand sa fie amplasate doua ecrane.

'In ziua sarbatorii Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Sfanta Liturghie va fi oficiata de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de cei mai multi ierarhi ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Alaturi de Preafericirea Sa si de ierarhii Sfantului Sinod va oficia si Mitropolitul de Hidra, Spetes si Eghina, Inaltpreasfintitul Parinte Efrem, oaspetele din acest an al Patriarhiei Romane. In ziua pomenirii Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, la orele 9:00, Sfanta Liturghie va fi oficiata de catre Mitropolitul de Mitropolitul de Hidra, Spetes și Eghina, Inaltpreasfintitul Efrem. In fiecare seara, la slujba Privegherii, respectiv in fiecare dimineata cand se va oficia Sfanta Liturghie, vor canta la strana mai multe coruri. In primul rand, Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Romane, apoi Corul Tronos al Patriarhiei Romane, Corul Cantate Domino al Seminarului Teologic Ortodox din Bucuresti si Corul Evloghia, cor misionar al Patriarhiei Romane, alaturi de monahi, de preoti si de multimea credinciosilor care se roaga si canta intotdeauna impreuna cu cei de la strana', a mai declarat Parintele arhimandrit Timotei Aioanei.

Toate slujbele oficiate la Catedrala Patriarhala vor fi transmise in direct de TRINITAS TV si Radio TRINITAS.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

22 Octombrie 2012

Vizualizari: 2080

Voteaza:

Programul slujbelor la Catedrala Patriarhala de hramul Sf. Dimitrie cel Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE