Progrese in finalizarea raportului de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea


Progrese in finalizarea raportului de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea

Raportul care prezinta virtutile eroice ale Papei Ioan Paul al II-lea este aproape gata, a anuntat postulatorul cauzei acestuia de beatificare. Raportul privind virtutile Pontifului polonez este un pas necesar si definitiv in procesul de beatificare. Anuntul facut de Mons. Slawomir Oder a venit luni, 31 martie, la doua zile inainte de implinirea a trei ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

"In aceste zile am predat o varianta aproape definitiva pentru "positio", raportul care aduna toate documentele despre pontificatul lui, ordonate intr-un mod sistematic si organizat", a declarat Mons.

pentru Radio Vatican. "Avem in jur de 2.000 de pagini care trebuie sa fie editate, dar in general aceasta munca poate fi considerata incheiata". Preotul a aratat ca ii revine relatorului cauzei, pr. dominican Daniel Ols, din Congregatia pentru Cauzele Sfintilor, "dupa ce va examina colectia de materiale, sa isi dea aprobarea pentru prezentarea oficiala". "In acest moment, este prematur sa se anunte o data definitiva pentru redactarea finala", a adaugat Mons. Oder.

Cardinalul Jose Saraiva Martins, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor, a anuntat in data de 25 martie intr-o declaratie pentru Radio Vatican: "Pot garanta ca de indata ce vom primi "positio", o vom studia imediat fara a pierde vreun moment, deoarece in mod evident acest dicaster doreste ca Papa Ioan Paul al II-lea sa fie ridicat cat mai curand posibil la cinstea altarelor si sa poata fi numit "fericit", si astfel sa raspunda la strigatele din Piata San Pietro, "santo subito" (sfant)." Diferiti teologii vor studia documentul si daca va fi aprobat, Papa Benedict al XVI-lea va putea apoi sa dea un decret de recunoastere a virtutilor eroice ale Papei polonez, ceea ce va permite proclamarea Papei Ioan Paul al II-lea venerabil. Pentru a fi beatificat este nevoie sa se atribuie un miracol mijlocirii lui.

Sursa: Catholica.ro

.

02 Aprilie 2008

Vizualizari: 565

Voteaza:

Progrese in finalizarea raportului de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE