Proiect educativ la scoala Horea din municipiul Cluj-Napoca

La scoala gimnaziala Horea din municipiul Cluj-Napoca s-a desfasurat marti, 10 iunie 2014, proiectul religios intitulat “Cuvantul - Lumina mintii, Bucuria sufletului”, proiect incadrat in randul activitatilor educative la nivelul judetului.

Ajuns la a IX-a editie, proiectul are pentru prima data in acest an scolar si o sesiune de vara, avand ca si tematica cele trei mari praznice imparatesti pe care le-am sarbatorit: Invierea Domnului, Inaltarea Mantuitorului Hristos la ceruri si Pogorarea Sfantului Duh.

Potrivit inspectorului de religie al judetului Cluj, Pr. Marian Sidon, proiectul a debutat cu oficierea unei slujbe de Te-Deum de Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul, impreuna cu preotii slujitori de la parohia „Sfantul Ierarh Nicolae” de pe strada Horea. Au fost implicati in proiect 120 de elevi din 13 scoli, gimnazii si licee din judetul Cluj, coordonati de 20 de profesori de religie si de alte specialitati.

Copiii au participat la patru sectiuni: un concurs tematic religios, un concurs de desene si postere, icoane pe lemn si sticla si prezentari Power Point. Inspectorul de religie al judetului Cluj, Pr. Marian Sidon a declarat ca pe durata a doua ore, proiectul educativ “Cuvantul - Lumina mintii, Bucuria sufletului” a adus o atmosfera de comuniune si de bucurie in randul elevilor si profesorilor, deopotriva.

La finalul activitatilor la biserica „Sfantul Nicolae” de pe strada Horea a fost organizata festivitatea de premiere, moment in care toti elevii au fost felicitati si au primit din partea preotilor parohiei diplome, precum si daruri ce au constat in carti si dulciuri.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Iunie 2014

Vizualizari: 177

Voteaza:

Proiect educativ la scoala Horea din municipiul Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE