Proiectul Multilateral Comenius, la Buzau

La Buzau se desfasoara, in perioada 22-26 mai 2014, ultima intalnire din cadrul Proiectului Multilateral Comenius – „Traind impreuna, ajutandu-ne unii pe altii“. Evenimentul a debutat, vineri, 23 mai, cu oficierea slujbei de Te Deum, in Catedrala arhiepiscopala „Inaltarea Domnului“ si „Sfintii Trei Ierarhi“. Profesori si elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“, alaturi de reprezentanti ai altor scoli din mai multe tari europene – Turcia, Italia, Germania, Polonia, Slovacia si Spania – au primit binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei.

In continuare, a avut loc dezvelirea placii comemorative de pe cladirea Seminarului Teologic buzoian, pentru a marca obtinerea titlului de „Scoala europeana“.

„Ne bucuram pentru aceasta vizita, pe care profesori si elevi din alte tari europene o fac in Eparhia noastra, si imi exprim speranta unei bune colaborari in continuare, pentru ca elevii seminaristi sa beneficieze de perspectivele oferite de aceasta deschidere spre Europa. In incheiere, felicitam pe elevi si profesori, pe reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, pe dumneavoastra care ati apreciat calitatile elevilor nostri, si speram ca titlul castigat – un titlu de mandrie pentru scoala noastra – sa fie confirmat si pastrat“, a subliniat Intaistatatorul Eparhiei de la Curbura Carpatilor in cuvantul sau.

Programul a cuprins si vizitarea Centrului Eparhial din Buzau.

Totodata, profesori si elevi de la scolile implicate in proiect au derulat, in centrul orasului, o campanie de constientizare a importantei donarii de sange.

„Acest proiect, care are ca tema voluntariatul, este deosebit de important, pentru ca voluntariatul se intemeiaza pe invatatura Mantuitorului Iisus Hristos, Care spune ca trebuie sa fim sensibili fata de cei care sunt in necazuri si nevoi. De aceea, consider ca acest proiect a avut si are o importanta deosebita, intrucat elevii nostri inteleg mai bine invatatura Mantuitorului, care trebuie transpusa in viata lor de zi cu zi, mai ales ca la actiunile de voluntariat participa si elevi de la alte scoli din Europa“, a declarat Pr. Prof Dr. Gheorghe Sava-Popa, directorul Seminarului Teologic din Buzau.

Parteneriatul Comenius este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Invatare pe tot parcursul vietii“.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

24 Mai 2014

Vizualizari: 449

Voteaza:

Proiectul Multilateral Comenius, la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE