PS Ambrozie, episcopul Giurgiului, implineste 39 de ani


PS Ambrozie, episcopul Giurgiului, implineste 39 de ani

In ziua de 20 aprilie 2008, Prea Sfintitul Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, aniverseaza implinirea varstei de 39 de ani. Preasfintia Sa s-a nascut in ziua de 20.04.1969 in localitatea Scorteni, judetul Prahova.

Licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Preasfintitul Dr. Ambrozie a intrat in obstea Schitului Crasna in anul 1990, unde a fost tuns in monahism cu numele Ambrozie.

In anul 1992 a fost hirotonit diacon, apoi preot, iar in luna martie 1996, a fost numit staret al Schitului Darvari din Bucuresti.

Trei ani mai tarziu, in anul 1999, a primit rangul de Protosinghel si a inceput studiile de doctorat la Facultatea de Teologie a Universitatii din Salonic, Grecia, pe care le-a incheiat in anul 2005, iar in ziua de 2 martie, acelasi an, primeste titlul de Doctor in Teologie.

Pe data de 4 octombrie 2000 a fost ales de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la propunerea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, Episcop-Vicar Patriarhal si coordonator al Sectorului "Comunitati Externe" din cadrul Sectorului Patrimoniu Cultural-National si al Biroului de Pelerinaje al Patriarhiei Romane.Pe plan cultural-religios s-a remarcat prin publicarea a doua carti: "Palamism si secularizare" (2000) si "Considerarea istorica a cauzelor si consecintelor unirii Bisericii Ortodoxe din Transilvania cu Biserica Romano-Catolica" (teza de doctorat, Grecia, 2005), a mai multor studii, articole si predici. De asemenea, a desfasurat o intensa activitate de reprezentare a Bisericii Ortodoxe Romane in tara si peste hotare la manifestari culturale si religioase.

In ziua de 8 februarie 2006, a fost ales in demnitatea de Episcop al Giurgiului de catre Colegiul Electoral Bisericesc.

Cu prilejul aniversarii zilei de nastere, Ii adresam urarea:"Intru multi si fericiti ani, Preasfintite Stapane!" cu sanatate, pace si intru toate buna sporire.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

20 Aprilie 2008

Vizualizari: 620

Voteaza:

PS Ambrozie, episcopul Giurgiului, implineste 39 de ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE