ÎPS Irineu la aniversarea a 20 de ani de la infintarea Sectiei de Pompieri Sarmasu

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a participat astăzi la aniversarea a 20 de ani de la înfinţarea Secţiei de Pompieri Sărmaşu.

Ierarhul nostru a oficiat slujba de Tedeum şi a binecuvântat busturile lui Horea şi a căpitanului Pavel Zăgănescu din incinta unităţii de pompieri. A avut loc şi o ceremonie de depuneri de coroane, Ierarhul nostru a acordând o serie de distincţii şi diplome, iar la final festivitatea s-a încheiat cu defilarea subunităţii de pompieri.

Mai multe detalii aflăm de la Părintele Bucur Ilie de la Sărmaş:
Avem fericita ocazie de a primi încă odată în mijlocul nostru pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, la Biserica militară din oraşul Sărmaşu. Se împlinesc anul acesta 20 de ani de când în oraşul nostru, a luat fiinţă unitatea de pompieri Sărmaşu.

Cu această ocazie, se va dezveli şi bustul a două personalităţi, a aceluia care a fost conducătorul răscoalei ţăraneşti de la 1784, Horea zis Nicola Ursu Vasile şi a căpitanului Pavel Zăcănescu comandantul pompierilor din Bucureşti în lupta din Dealu Spirii din 1838. Pe lângă Înaltpreasfinţitul Irineu vor fii prezenţi şi 20 de preoţi din parohiile aferente, cei care au ajutat la ridicarea lăcşului de cult şi diferite oficialităţi.

Suntem fericiţi pentru acest eveniment pentru că exact pe 13 septembrie este ziua pompierilor militari, iar pe 15 septembrie este hramul bisericii, Sfântul Iosif cel nou de la Partoş. Prezenţa Ierarhului în mijlocul nostru este o tărie sufletească şi o hrană sufletească pentru toţi cei prezenţi.

Sursa: reintregirea.ro

.

11 Septembrie 2014

Vizualizari: 446

Voteaza:

ÎPS Irineu la aniversarea a 20 de ani de la infintarea Sectiei de Pompieri Sarmasu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE