PS Nicodim la sarbatoarea Sfintei Parascheva de la Iasi

Si anul acesta, Cuvioasa Parascheva, ale carei moaste se afla la Catedrala Mitropolitana de la Iasi, aduna multimea credinciosilor de pretutindeni, care vin sa se inchine cu credinta ramasitelor ei pamantesti si sa sarute cu evlavie racla moastelor sale.

Maine, 14 octombrie, in ziua praznuirii sale, mii de crestini vor participa la Sfanta Liturghie savarsita in curtea Mitropoliei de catre un sobor de arhierei in frunte cu Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

La ceremonia religioasa va participa si Preasfintitul, Parintele nostru, Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.



In derularea hramului din acest an se implica, pe langa institutiile statului, Biroul de asistenta sociala (BAS) "Diaconia" al Centrului Eparhial Iasi, care a inceput aseara proiectul "Hrana pentru pelerini". In acelasi timp, parohiile din protopopiatele Iasi 1 si Iasi 2 vor imparti alimente pelerinilor care se vor aseza la rand.

Moastele Sfantului Policarp au ajuns aseara la Iasi de la Manastirea Ambelakiotissa din Grecia, fiind aduse de catre Inalt Preasfintitul Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos si Aghios Vlasios.

Cu acest prilej a fost organizat Pelerinajul "Calea Sfintilor", la care au participat mii de credinciosi din Iasi si din ale zone ale tarii. Programul liturgic a continuat aseara la Catedrala mitropolitana din Iasi cu slujba Privegherii, oficiata de PS Sebastian, Episcopul Slatinei si Romanatilor.

Astazi, Arhiepiscopia Iasilor serbeaza aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi, care au ajuns in capitala Moldovei in anul 1996, la hramul Sfintei Parascheva. Dupa acest mare eveniment pentru crestinii ortodocsi romani, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat cererea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, pe vremea arhipastoririi ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, ca in fiecare an, la data de 13 octombrie, in calendarul crestin-ortodox al Arhiepiscopiei Iasilor sa fie pomenita aducerea la Iasi a moastelor Sfantului Apostol Andrei.

Slujba Sfintei Liturghii este oficiata astazi la Catedrala mitropolitana din Iasi de PS Corneliu, Episcopul Husilor.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

13 Octombrie 2011

Vizualizari: 557

Voteaza:

PS Nicodim la sarbatoarea Sfintei Parascheva de la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE