PS Vincentiu a sfintit ctitoria domnitorului Matei Basarab din localitatea Negoiesti, Protopopiatul Oltenita

Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent duminică, 9 octombrie 2016, la parohia Negoiești, Protopopiatul Oltenița. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a sfințit vechea biserică voievodale din localitate, ctitoria lui Matei Basarab, informează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Marian Necula, protopopul Protopopiatului Oltenița, precum și alți preoţi şi diaconi.
În cuvântul de rostit, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a explicat pericopa evanghelică a zilei şi a vorbit despre învierea fiului văduvei din Nain.

Cu ocazia sfințirii biserricii din localitatea Negoiești, Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul iconom stavrofor și Crucea Sloboziei părintelui Nicolae Trușcă, parohul bisericii.

De asemenea, a fost acordat Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară lui George Răducu Filipescu, pentru implicarea în amplele lucrări de restaurare ale bisericii voievodale.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba Parastasului pentru ctitori, slujitori și binefăcători locașului de cult.

În aceeași zi, Preasfinția Sa a participat la vernisarea expoziției de tapiserie numită Ave Maria, găzduită în spațiul expozițional Elina Doamna al parohiei Negoiești. Totodată, a fost lansată cartea Cuvinte Pastorale scrisă de părintele Nicolae Trușcă și prezentată de părintele Marian Necula.

Andrei Pau
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

10 Octombrie 2016

Vizualizari: 622

Voteaza:

PS Vincentiu a sfintit ctitoria domnitorului Matei Basarab din localitatea Negoiesti, Protopopiatul Oltenita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE