Punerea pietrei de temelie pentru biserica din incinta Spitalului Judetean de Urgenta Alba

Marti, incepand cu orele 17.00, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie pentru ridicarea unei biserici in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Alba.

Initiativa construirii acestei biserici apartine Consiliului Director al Spitalului si preotilor Sicoe Mircea si Valcea Liviu, preoti cu slujire misionar caritativa la spital.

Misiunea Bisericii in spitale este una foarte importanta, avand ca scop mijlocirea pentru mantuirea oamenilor, alinarea suferintei bolnavilor si a familiilor lor, incurajarea oamenilor in vederea unei sincere analize a constiintei, dar si pastoratia medicilor, a cadrelor medicale si a personalului administrativ si auxiliar al spitalului. Ea culmineaza propriu-zis in impreuna lucrarea medicului, in calitate de doctor pentru trup, cu cea a preotului, in calitate de medic pentru suflet.

Biserica cu hramul „Toti sfintii” va fi amplasata in parcul Spitalului. In ea se vor inalta zilnic rugaciuni pentru toti oamenii bolnavi, necajiti si intristati din spitalul albaiulian si de pretutindeni. Lucrarile, a caror valoare va fi sustinuta integral de sponsori, se vor finaliza in toamna acestui an.

La eveniment vor participa autoritati judetene si locale, conducerea spitalului, cadre medicale, precum si credinciosi internati.

Sursa: Radio Reintregirea
 

08 August 2012

Vizualizari: 594

Voteaza:

Punerea pietrei de temelie pentru biserica din incinta Spitalului Judetean de Urgenta Alba 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE