Racla cu moastele Sfantului Ierarh Nicolae a ajuns la Catedrala Arhiepiscopala din Roman

Racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae adusă de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, spre închinarea credincioșilor din Eparhia Romanului și Bacăului, a ajuns ieri dimineaţă, 10 decembrie 2015, la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
La ora 10:30, în prezența a numeroși preoți și creștini băcăuani, în sunetul clopotelor celor două catedrale din inima orașului, sfintele odoare însoțite de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, au fost aduse la Centrul Eparhial din Roman. Aici, la ora 11.00, acestea au fost purtate în procesiune în jurul Catedralei arhiepiscopale, după care au fost așezate spre închinare în lăcașul de cult mușatin.

Alături de soborul preoților din Protoieria Roman, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae și a rostit cuvânt de învățătură.

”În această perioadă de pregătire pentru marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Hristos, iată că pacea s-a pogorât de la Dumnezeu prin această mână binecuvântată a Sfântului Ierarh Nicolae care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, vine pentru prima dată în eparhia Romanului și Bacăului. După un popas duhovnicesc, încărcat de emoție sfântă, făcut în catedrala ”Sf. Nicolae” din Bacău, iată că periplul acestei relicve sfinte continuă la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile cu care ne binecuvântează, daruri care țin aprinsă candela sufletelor noastre”, a spus, printre altele, Înaltpreasfinția Sa.
La rândul său, Preotul Emil Nedelea Cărămizarul, Parohul bisericii Sf. Gheorghe Nou din București, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a prezentat un istoric al sfintelor moaște aduse în Țara Românească de voievodul Mihai Viteazul, mulțumind pentru modul în care credincioșii au primit în mijlocul lor aceste odoare de preț ale Bisericii Ortodoxe.

În partea a doua a zilei, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae a ajuns la singura biserică din municipiul Roman ce are ca ocrotitor pe acest mare ierarh făcător de minuni al lumii creștine.

Începând cu orele 17.00, după ce au participat la slujba Vecerniei în Catedrala Arhiepiscopală Sf. Cuv. Parascheva, preoții și credincioșii romașcani au mers în procesiune cu racla purtând moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, la singurul locaș de cult din municipiul Roman ce îl are ca patron spiritual pe acest iubit și cinstit sfânt al Bisericii noastre. Având în frunte tineri purtând în mâini steaguri tricolore, mulțimea pelerinilor a fost întâmpinată la biserica Sf. Nicolae de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim care, după ce s-a închinat la sfintele odoare, a oficiat Acatistul Sfântului Ierarh. Apoi, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, citindu-se rugăciunile specifice de vindecare a bolilor sufletești și trupești.

Racla cu sfintele moaște va rămâne în biserica Sfântul Nicolae până duminică, 13 decembrie 2015, când se va reîntoarce la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

11 Decembrie 2015

Vizualizari: 160

Voteaza:

Racla cu moastele Sfantului Ierarh Nicolae a ajuns la Catedrala Arhiepiscopala din Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE