Randuiala speciala de inmormantare in cazul artistei Madalina Manole

Intrucat Biserica Ortodoxa condamna sinuciderea ca fiind un pacat greu, nu admite pentru sinucigasi oficierea obisnuitei slujbe de inmormantare. De aceea, ca raspuns la solicitarea domnului Mircea Petru, sotul artistei Madalina Manole (Anca Magdalena Mircea), Arhiepiscopia Bucurestilor aproba doar oficierea randuielii speciale de inmormantare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei indurerate.

Ca atare, slujba va fi oficiata pe scurt, de un singur preot, in afara (exteriorul) bisericii parohiei cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena din Ploiesti.

Secretariatul Arhiepiscopiei Bucurestilor

15 Iulie 2010

Vizualizari: 1317

Voteaza:

Randuiala speciala de inmormantare in cazul artistei Madalina Manole 0 / 5 din 0 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Dan CanadaPostat la 2010-07-16 22:12

    Dumnezeu s-o ierte! Iata un raspuns (care mi se pare destul de OK) primit pe evz: BOR a ales decentza. In caz ca Madalina era bolnava, slujba de inmormantare se poate face si dupa. Iertarea nu vine din acea slujba. Aceea e mai mult un ajutor pt trecerea prin vamile vazduhului. Insa mai periculos pt sufletul ei ar fi in caz de sinucidere, daca se face slujba. Adica pedeapsa mai mare primeste, pt ca atrage in caderea ei si pe cei lasati aici sa hotarasca in numele lui Hristos. Sa ne rugam pt sufletul ei sa o slobozeasca vrajmasii. Putem face asta afland numele unei rude ale ei care a murit. Faceti pomelnic si nu treceti numele Madalinei ci doar scrieti 'si tot neamul lor cel adormit'. Daca Domnul crede de cuviinta o cuprinde si pe ea astfel. Atat de mult isi iubeste Biserica Ortodoxa fii incat doreste mantuirea tuturor si mereu gaseste o solutie sa ajunga la inima Mantuitorului, desi as zice ca e mai mult invers. Ideea e ca pierderea nu e niciodata pe vecie - in Ortodoxie exista iertare si dupa moarte. Asta e si ideea parastasului. Nu stim daca o va putea cuprinde si pe Madalina aceasta iertare, caci sinuciderea e pacat impotriva Duhului Sfant si Insusi Domnul marturiseste ca pacatele impotriva Duhului Sfant nu vor fi iertate in veci.Insa noi purtam in inimi nadajdea si speranta. Vorba parintelui Cleopa - sa ne intalnim in Imparatia lui Hristos.

  • eugen badarauPostat la 2010-07-16 13:56

    Intrebare : Daca un om este ... bolnav psihic se sinucide Biserica ce atitudine adopta ? Il crede ... sinucicas sau ... bolnav ? Eu cred ca cei din Secretariatul Arhiepiscopiei Bucurestiului (ca de alfel ca si cei de la Politia Legista) nu au analizat problema ivita. Au ales solutia cea mai convenabila la aceasta problema. Daca peste o vreme apar alte date in aceasta problema si va rezulta ca Madalina Manole a fost ... bolnava psihic sau ... a fost omorata ce va face atunci ... Arhiepiscopia Bucurestiului ? Cum se va "scuza" in fata familiei ei si a ... enoriasilor care vor sa se "indoaie" de justetea hotararilor BOR ? Intrebar ... intrebari ... intrebari ... Deocamdata fara raspuns ! Dar daca ...

  • Dan CanadaPostat la 2010-07-15 20:55

    Dar daca era depresiva din cauza sibutraminei? Cica lua medicamente care contin aceasta substanta care te poate duce la stari depresive etc.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE