Recital de poezie eminesciana, sustinut la Cluj de actorul Dorel Visan

Actorul Dorel Visan a sustinut marti, 21 ianuarie 2014, de la ora 18, la sediul Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, o conferinta si un recital de poezie sub genericul „Mihai Eminescu - Om, Geniu si Sfant”.

La evenimentul cultural artistic a participat, din partea Arhiepiscopiei Clujului, Preasfintitul Vasile Somesanul, insotit de consilierul cultural, Pr. Bogdan Ivanov. Au fost prezenti la manifestare si numerosi oameni de cultura clujeni, academicieni, medici si profesori. In cadrul evenimentului actorul Dorel Visan a vorbit despre reconsiderarea si valorificarea operei eminesciene in contextul social si istoric actual.

Prin diferite poezii din opera marelui poet, actorul a ilustrat geniul eminescian, calitatile sale umane si dimensiunea sa spirituala.

La finalul evenimentului Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul i-a inmanat actorului Dorel Visan o diploma si medalia omagiala „Sfintii Imparati Constantin si Elena”. Medalia a fost oferita de Patriarhia Romana, prin Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, cu ocazia Anului omagial dedicat „Sfintilor Imparati Constantin si Elena”, la implinirea a 1700 de ani de la Edictul de la Mediolan.

Manifestarea omagiala dedicata poetului, jurnalistului si prozatorului Mihai Eminescu fost inscrisa in calendarul Fundatiei Culturale CARPATICA si a fost organizata in parteneriat cu Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Autor: Andreea Paglesan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 599

Voteaza:

Recital de poezie eminesciana, sustinut la Cluj de actorul Dorel Visan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE