Romanii din Zurich la sarbatoarea hramului

 

IPS Iosif, Mitropolitul Romanilor din Europa Occidentala si Meridionala se va afla in zilele de 1si 2 decembrie la Zurich, in mijlocul credinciosilor romani, cu ocazia sarbatoririi hramului Parohiei ortodoxe romane "Sfantul Nicolae", informeaza site-ul http://www.bor-zh.ch.

 

Sambata seara, va fi oficiata slujba Vecerniei cu Litie iar incepand de la ora 19,00, la Biserica "St. Katharina" (Wehntalerstrasse 451), va avea loc un concert de muzica bizantina sustinut de Corala "Theotokos" din Bucuresti, dirijata de Marian Preda.

 

Duminica dimineata, programul liturgic cuprinde Utrenia (ora 9,00), Sfanta Liturghie arhiereasca (ora 10,15), dupa care credinciosii vor lua parte la o agapa.

 

Anul acesta Parohia "Sfantul Nicolae" din Zurich implineste sase ani de la infiintare si toti credinciosii romani sunt invitati sa participe la sarbatoarea hramului si sa se bucure duhovniceste.

 

De la deschiderea oficiala a parohiei numarul credinciosilor pastoriti de preotul paroh Romica Enoiu este permanent in crestere, multi dintre ei venind de la distante destul de mari (St.Gallen, Luzern, Basel, Olten, Aarau, etc.), demonstrand ravna lor spre cele sfinte si atasamentul lor la Biserica stramoseasca.


Membrii parohiei sunt de diferite varste, insa predomina familiile tinere, ceea ce explica numarul insemnat al botezurilor savarsite pana in prezent.


Hramul parohiei - Sfantul Ierarh Nicolae - impreuna cu marile Praznice ale crestinatatii constituie pentru romanii din zona germanica a Elvetiei adevarate popasuri duhovnicesti si ocazii binecuvantate de impreuna petrecere prin agapele ce se organizeaza.

.

30 Noiembrie 2007

Vizualizari: 684

Voteaza:

Romanii din Zurich la sarbatoarea hramului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE