Rugaciuni si pomeniri pentru tinerii accidentati in Mamaia

În noaptea ce a trecut (4 spre 5 martie 2016), IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la schitul „Sf. Serafim de Sarov” din comuna Ion Corvin.

Ierarhul Tomisului a pomenit în rugăciune, înaintea Sfântului Altar, pe cei 4 tineri implicați în accidentul tragic din stațiunea Mamaia, ce a avut loc în seara zilei de joi seara.

Astfel, ierarhul nostru, împreună cu preoții și credincioșii prezenți, s-au rugat pentru sănătatea tinerelor Ioana și Veronica-Anabella.

Totodată, IPS Teodosie a pomenit în rugăciune, pentru veșnica pomenire și iertare, pe tinerii Emanuel și Adrian, decedați la scurt timp după eveniment, mai cu seamă că în această sâmbătă sunt Moșii de Iarnă – Pomenirea morților.

La final, Arhiepiscopul Tomisului a rostit un scurt cuvânt pentru mângâierea și îmbărbătarea familiilor acestor tineri: „Am pus la rugăciune cele două fete Ioana și Veronica-Anabela, care se află între viață și moarte, pentru că suntem datori să ne rugăm pentru toți ai noștri, indiferent cine sunt cei care se află în boală, suferință sau accidente. Sunt semenii noștri, sunt frații noștri, sunt copii noștri. De aceea am pus în rugăciune și pe cei adormiți de moarte năprasnică (neașteptată – n. b. ) Emanuel și Adrian, niște tineri care au murit în accident acum de curând. Se cuvine să înțelegem că viața noastră este ca un vis, ca un abur, ca o floare, cum spune Scriptura. Rugăm pe Dumnezeu să ierte pe toți cei care au plecat nepregătiți, fără de veste, și suntem datori să ne rugăm pentru ei pentru că în locul lor putea fi unul din copii sau din frații dumneavoastră. Se cuvine să fim mai plini de grijă, să prețuim viața care este darul lui Dumnezeu și pe cei ce au plecat nepregătiți să-i avem în rugăciunile noastre, în dragostea noastră și în toate jertfele noastre de pomenire”.

07 Martie 2016

Vizualizari: 561

Voteaza:

Rugaciuni si pomeniri pentru tinerii accidentati in Mamaia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE