Salonul National de Literatura 'Rotonda Plopilor Aprinsi'

In memoriam Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania

Memoria vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu va fi evocata in fiecare an, la Valcea, in cadrul Salonului National de Literatura „Rotonda Plopilor Aprinsi”. Prima editie a acestui eveniment se desfasoara in perioada 12-13 mai 2011, cu participarea a 40 de scriitori din intreaga tara. Salonul este structurat pe doua sesiuni, prima avand loc in fiecare an in municipiul Ramnicu Valcea, iar cealalta in alte doua localitati din judet.

Programul debuteaza astazi, cu un medalion in cinstea Mitropolitului Bartolomeu si o vizita la Manastirea Cozia, urmand ca la Ramnicu Valcea sa fie deschis oficial primul Salon de Literatura „Rotonda Plopilor Aprinsi”. S-a instituit Trofeul National „Cerurile Oltului”, care va fi conferit, anual, in cadrul Salonului, participantilor cu rezultate de exceptie in domeniul literaturii, de-a lungul intregii activitati.

Anul acesta vor primi acest trofeu 6 scriitori, fiindu-le inmanat chiar de catre Inaltpreasfintitul Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

Scriitorii participanti la prima editie a Salonului National de Literatura „Rotonda Plopilor Aprinsi”, membrii Comitetului de initiativa si colaboratorii sunt fondatori de drept si vor semna, in aceasta calitate, Actul Constitutiv, precum si in Cartea de onoare a Salonului National, care va avea ca motto un fragment din volumul Rotonda Plopilor Aprinsi.

Lucrarile prezentate de participantii la Salonul de Literatura vor fi publicate intr-un Anuar, care va aparea la Editura „Antim Ivireanul”. Salonul National „Rotonda Plopilor Aprinsi” va fi organizat in fiecare an, la inceputul lunii mai, de Fundatia Culturala „Curierul de Valcea”, Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Sibiu, Centrul Multicultural Sofianu Ramnicu Valcea, Biblioteca Judeteana „Antim Ivireanul” Valcea, Primaria comunei Prundeni, in parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului si Primaria Municipiului Ramnicu Valcea.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

12 Mai 2011

Vizualizari: 735

Voteaza:

Salonul National de Literatura 'Rotonda Plopilor Aprinsi' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE