Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia

Urmand frumoasa traditie formata deja de mai mult timp la scolile de teologie din Alba Iulia, ultima saptamana din urcusul spiritual al Postului Mare este saptamana duhovniceasca.

Programul liturgic la care participa invataceii teologi este unul special ce cuprinde, in prima parte a zilei rugaciunile de dimineata oficiate in paraclisele institutiilor de invatamant, iar dupa amiaza tinerii teologi participa la slujbele ce se oficiaza in Catedrala Arhiepiscopala.

De asemenea, in fiecare seara la finalul slujbei sunt organizate prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, sustinute de diferiti parinti ai eparhiei noastre. Cuvintele duhovnicesti adresate studentilor si seminaristilor din Alba Iulia fac referire speciala la osteneala duhovniceasca a Postului Mare, indrumandu-i spre o traire mai profunda a acestei perioade de nevointa si inmultirea virtutilor, ca astfel avand intarire duhovniceasca sa rodeasca in suflete bucuria Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Luni, 22 aprilie, a fost invitat sa adreseze cuvinte folositoare preacucernicul parinte Ioan Tocanel, Protopop de Aiud. Marti, 23 aprilie, cuvantul duhovnicesc a fost sustinut de parintele Protosinghel Antonie Catinean, duhovnicul manastiri Ramet, iar aseara, 24 aprilie, a predicat pr. prof. Nicolae Bolea, inspector scolar al judetului Alba la disciplina Religie. In aceasta seara predica parintele Cosmin Lazar, paroh al parohieni ortodoxe Balomir din protopopiatul Sebes.

Maine, 26 aprilie, in ultima seara a saptamanii duhovnicesti ca o incununare a urcusului sufletesc al nevointelor, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va sluji in Catedrala Reintregirii, Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite si le va pune la suflet tinerilor, o meditatie spre zidire spirituala si morala.

25 Aprilie 2013

Vizualizari: 249

Voteaza:

Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

saptamana duhovniceasca

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE