Sarbatoare la Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Silistra - Bulgaria

 

Catedrala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Silistra - Bulgaria isi sarbatoreste vineri hramul. Totodata, va avea loc o slujba de resfintire a bisericii o data cu incheierea lucrarilor de pictura. Catedrala din orasul bugaresc de pe malul drept al Dunarii a fost repictata in intregime de pictorul roman de biserici, Dorinel Coman. In aceasta seara la ora 20.00 va fi adusa la Silistra o bucata din Sfanta Cruce a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, daruita credinciosilor bulgari de Patriarhul Teofilos al III-lea al Ierusalimului si a toata Palestina.

IPS Ilarion , Mitropolitul Durostorum-ului, care va aduce bucata din Sfanta Cruce la Silistra  va fi intampinat de credinciosi in piata centrala a orasului. Va urma o procesiune pana la Catedrala "Sfintii Petru si Pavel". La aceste momente de mare sarbatoare, de azi si de maine, vor fi prezenti mai multi arhierei din Bulgaria si din Romania. Din Romania sunt asteptati PS Damaschin, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ambrozie, Episcopul Giugiului si PS Visarion, Episcop vicar din Sibiu, precum si stareti si starete de la manastiri din Romania si din Bulgaria.

 

"Este o mare bucurie pentru noi. Mantuitorul Iisus Hristos cu rugaciunile Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si ale Sfantului Mucenic Dasie sa va dea si voua romanilor sanatate si prosperitate!" ne-a declarat Parintele Dobri Ivanov, Vicar administrativ la Mitropolia Durostorumului. Parintele Dobri Ivanov ne-a mai informat ca IPS Mitropolit Ilarion, impreuna cu o delegatie de la Mitropolia din Silistra, va face o vizita in curand in Romania, la invitatia IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

.

28 Iunie 2007

Vizualizari: 1862

Voteaza:

Sarbatoare la Catedrala Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Silistra - Bulgaria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE