Sarbatoare la Manastirea Corlateni - Pojorata

Ziua pomenirii Sfantului Ioan Iacob Hozevitul a fost sarbatorita in mod deosebit la poalele Muntelui Rarau, la Manastirea Corlateni - Pojorata din judetul Suceava.

Asezarea monahala este inchinata atat Sfintei Treimi, cat si Sfantului Ioan Iacob de la Neamt. Cu acest prilej, pelerinii prezenti la slujba hramului s-au inchinat la o copie a icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalimita de la Ierusalim.

Dupa ce luni, 4 august 2014, s-a oficiat Privegherea in cinstea Sfantului Ioan Iacob, in dimineata zilei de 5 august, un sobor de preoti a savarsit Sfanta Liturghie. Din soborul slujitorilor au mai facut parte pr. George Fediuc, secretar eparhial in cadrul Centrului eparhial Suceava, pr. Aurel Goras, protopop al Protopopiatului Campulung Moldovenesc, precum si parinti stareti si parohi din judetul Suceava. „Sarbatoarea Sfantului Ioan Iacob este mai deosebita de la an la an. Ne bucuram de faptul ca manastirea noastra adaposteste centura monahala a Sfantului. Peste 600 de credinciosi au fost prezenti la slujba hramului, rugandu-se impreuna cu cei 25 de slujitori“, a spus protos. Varlaam Barsa, staretul Manastirii „Sfantul Ioan Iacob Hozevitul“ Corlateni - Pojorata.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

07 August 2014

Vizualizari: 398

Voteaza:

Sarbatoare la Manastirea Corlateni - Pojorata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE