Sarbatoarea Izvorului Tamaduirii la Patriarhie

Biserica Ortodoxa sarbatoreste astazi, 25 aprilie 2014, Izvorul Tamaduirii. La Catedrala Patriarhala, dupa Sfanta Liturghie, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit in curtea Catedralei Patriarhale slujba de Sfintire a Apei, numita si Aghiasma Mica.

La sfarsitul slujbei de sfintire a Apei Patriarhul Romaniei a rostit un cuvant de invatatura in care a aratat ca Maica Domnului este Izvor de viata purtator prin harul Mantuitorului Iisus Hristos: „Cantarile Utreniei de astazi arata ca Maica Domnului este Izvor de viata si de tamaduiri. Mai precis, Maica Domnului este Izvor de viata purtator. In acest inteles, Maica Domnului este cea care a dat nastere ca Om Cuvantului sau Fiului Vesnic al lui Dumnezeu. Dar pentru ca Maica Domnului este cea plina de har ea devine si Izvor purtator de viata ca sanatate, ca tamaduire. Cand sanatatea noastra este confruntata cu boala, viata diminueaza, se amesteca cu suferinta si cu durerea, insa vindecarea reface sanatatea vietii si ca atare viata intra in starea ei normala. Deci, Maica Domnului este Izvor purtator de viata pentru ca a purtat pe Hristos mai intai in pantecele ei si apoi pe bratele ei, iar acum poarta harul lui Hristos in mod deplin si devine tamaduitoare prin puterea harului lui Hristos”.

Preafericirea Sa a mai aratat ca darul vietii este de la Dumnezeu, iar datoria noastra este sa il aparam, sa il cultivam si sa il sfintim: „Adesea nu primim imediat vindecarea bolilor trupesti, dar daca ne pocaim, ne rugam mult si folosim apa sfintita mai intai ne vindecam de bolile sufletesti, de pacate. Adesea, nu totdeauna, bolile trupesti sunt si consecinte ale pacatului. Pe de alta parte bolile ne aduc aminte ca viata este dar de la Dumnezeu, nu este darul nostru propriu. Ea este un dar de la Dumnezeu pe care noi trebuie sa il aparam, sa il cultivam si sa il sfintim. Timpul vietii pamantesti este timpul sfintirii darului vietii. Nu conteaza ca traim mult sau putin in lume, ci cum traim, daca am sfintit darul vietii sau nu l-am sfintit”.

La final, credinciosii prezenti au putut lua apa sfintita atat pentru folosul lor duhovnicesc, cat si al celor apropiati si au primit si iconite cu Izvorul Tamaduirii din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Apa care a fost sfintita la Catedrala Patriarhala a fost adusa de la izvorul Maicii Domnului din Parcul Resedintei patriarhale.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Aprilie 2014

Vizualizari: 643

Voteaza:

Sarbatoarea Izvorului Tamaduirii la Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE