Schitul Darvari are un nou staret

Parintele protosinghel Ghelasie Iorga este noul staret al Schitului Darvari din Bucuresti. El va continua lucrarea duhovniceasca si administrativa a fostului staret, parintele arhimandrit Teofil Anastasoaie, exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor, care a fost numit de curand Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale.

Numirea in noua functie a fost facuta in sedinta Permanentei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor din data de 11 aprilie, prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, iar slujba de instalare a fost oficiata la 23 aprilie, de sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. La sfarsitul Sfintei Liturghii savarsite in biserica schitului de parintele arhimandrit Teofil Anastasoaie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, parintele Ghelasie Iorga a primit hirotesia intru staret, a fost instalat in scaunul staretesc si i-a fost inmanat toiagul, ca insemn al noii ascultari pe care a primit-o. Cu acest prilej, exarhul administrativ al manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor l-a prezentat obstii si credinciosilor pe noul staret, indemnandu-l sa acorde o grija deosebita misiunii speciale pe care o au manastirile din mijlocul oraselor de a fi „oaze de liniste si rugaciune“ pentru multimea pelerinilor care zilnic le trec pragul. Schitul Darvari necesita o atentie deosebita din acest punct de vedere deoarece, fiind situat in centrul Bucurestilor si in apropierea Universitatii Bucuresti, majoritatea credinciosilor care participa la slujbele de aici sunt tineri studenti si intelectuali credinciosi, cu preocupari duhovnicesti profunde.

Date biografice

Parintele Ghelasie Iorga s-a nascut la data de 31 iulie 1978 in localitatea Valcanesti, judetul Prahova. Dupa ce a absolvit scoala generala si liceul, a urmat cursurile Seminarului Monahal „Chesarie Episcopul“ de la Manastirea Cernica (promotia 2003), apoi studii de licenta (2004-2008) si masterat (2009-2010) la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Constanta. A intrat in viata monahala ca frate in 1996, la Manastirea „Sfantul Antonie“ - Malaiesti, judetul Prahova, si a fost tuns in monahism la data de 24 decembrie 1998, pe seama Manastirii „Sfantul Pantelimon“ din judetul Teleorman. A fost hirotonit ierodiacon la 17 februarie 1999 si ieromonah la 7 martie 1999. În anul 2001, a venit la Schitul Darvari din Bucuresti, iar in perioada 2002-2004 a slujit la Manastirea Christiana din Capitala. Din 2004 si pana in 2007 a implinit functia de staret al Manastirii Comana din judetul Giurgiu. La 6 decembrie 2007 a primit rangul de protosinghel. Din decembrie 2007 si pana in mai 2009, a slujit ca preot misionar in cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, dupa care a revenit la Schitul Darvari.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

26 Aprilie 2014

Vizualizari: 1984

Voteaza:

Schitul Darvari are un nou staret 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

schitul darvari

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE