Schitul Prodromu din Athos are un nou egumen

Duminica, 6 februarie 2011, a fost ales noul egumen al Schitului Prodromu din Sfantul Munte Athos, ca urmare a retragerii din egumenie a parintelui protosinghel Petroniu Tanase. Noul egumen este ieromonahul Atanasie Floroiu, venit din obstea Manastirii Sihastria. El a ajuns in Muntele Athos in anul 1977. Instalarea sa va avea loc pe 13 februarie.

Mesajul de felicitare al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru noul egumen al Schitului romanesc Prodromu-Muntele Athos:

Preacuviosiei Sale,
Preacuviosului Ieromonah Atanasie Floroiu,
Egumenul ales al Schitului Romanesc Prodromu,
Muntele Athos, Grecia

Preacuvioase Parinte Egumen,

Cu prilejul alegerii Preacuviosiei Voastre in ascultarea de egumen al Schitului romanesc Prodromu, Va felicitam si-L rugam pe Dumnezeu sa binecuvinteze cu darurile Sale cele bogate aceasta noua lucrare, spre folosul monahilor romani care se nevoiesc in Gradina Maicii Domnului din Sfantul Munte Athos.

Impreuna cu venerabilul Parinte Protosinghel Petroniu Tanase, care a condus cu multa intelepciune si demnitate Schitul Prodromu vreme de 25 de ani, ati ostenit cu ravna sfanta alaturi de alti monahi romani pentru zidirea duhovniceasca si gospodareasca a Schitului Prodromu, pe care l-ati aflat intr-o stare de degradare cand ati venit aici de la Manastirea Sihastria de Neamt, in anul 1977.

De asemenea, adresam cuvant parintesc de pretuire Preacuviosului Parinte Protosinghel Petroniu Tanase, care a ramas permanent un bun monah si un bun roman.

Cu pretuire si binecuvantare,

† DANIEL,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane
 

08 Februarie 2011

Vizualizari: 689

Voteaza:

Schitul Prodromu din Athos are un nou egumen 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE