Scoala Varlaam, o initiativa unica de excelenta in educatie in Romania

Iasi, 16 septembrie - In prima zi de activitate a Scolii Varlaam, cea mai noua si moderna initiativa educationala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, emotiile nu s-au lasat asteptate atat pentru prima generatie de elevi a scolii cat si pentru parintii lor si profesorii care le vor fi alaturi de acum inainte in parcursul cunoasterii.

In prezenta Inaltpreasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a Ministrul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, precum si a altor personalitati ale comunitatii iesene, Scoala Varlaam si-a deschis portile pentru prima generatie a ciclului primar I-IV in anul scolar 2010 - 2011.

Sub patronajul spiritual al Sfantului Varlaam, cea mai noua scoala din Iasi face parte din proiectul educational complex al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei prin care a fost, de asemenea, lansata Gradinita Buna Vestire, cu peste 100 de copii in doua sedii centrale. Intr-o etapa ulterioara, Scoala Varlaam isi propune sa se extinda prin dezvoltarea ciclului gimnazial si liceal.

Scoala Varlaam se adreseaza parintilor care isi doresc pentru formarea copiilor lor un parteneriat constient si activ cu Biserica si Scoala.

Participarea la acest program implica si din partea parintilor, inca din momentul inscrierii, un real angajament fata de educatie si valorile crestine.

Intr-un context schimbator al educatiei in Romania, in care nevoia de colaborare este mai importanta ca oricand pentru ca mediul scolar sa-si poata regasi stabilitatea si performanta, Scoala Varlaam propune cultivarea excelentei printr-un model de cunoastere si invatare prin metode interactive, intr-un spirit crestin si in contextul culturii si civilizatiei contemporane.

Prin valorile promovate de catre Scoala Varlaam, copiii vor avea acces la un model de invatamant bazat pe cunoastere si descoperire, in care vor fi incurajate cooperarea si exprimarea libera in defavoarea spiritului concurential.

"Ma bucur sa particip astazi la inaugurarea unui proiect educational deosebit prin modelul de invatamant promovat si prin parteneriatul unic dintre Biserica, Scoala, Familie si Comunitate care ii sta la baza. Cred ca imbinarea stiintei predate la nivel inalt cu valorile crestine va oferi elevilor cursanti ai Scolii Varlaam o perspectiva complexa asupra vietii si cunostinte extinse de cultura generala. Sper ca parteneriatul dintre Biserica, Familie, Scoala si Comunitate sa continue cu alte initiative similare, oferind cadrul potrivit pentru ca Scoala sa devina, asa cum imi place mie sa spun, un drum catre visul fiecarui copil.” a declarat Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.


Pentru mai multe informatii, contactati:
Monica Costea, Director de Marketing si Comunicare
Mail : info@scoalavarlaam.ro

.

17 Septembrie 2010

Vizualizari: 468

Voteaza:

Scoala Varlaam, o initiativa unica de excelenta in educatie in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE