Seara duhovniceasca si concert de colinde, la Beclean

Joi, 11 decembrie 2014, a avut loc la demisolul Bisericii „Sf. Ap. Andrei” din Beclean, cea de-a doua parte a concertului anual de colinde ,,Cete de îngeri coboară”.

Concertul a fost însoţit de cuvântul de învățătură cu tema „Dumnezeu se acunde în lucrurile mici”, rostit de Asist. Univ. Dr. Valentin Vesa - secretar eparhial: „Dumnezeu are o altă ierarhie și la El funcționează lucrurile într-un mod foarte diferit. Pentru că omul n-a fost în stare să ajungă la Dumnezeu, să-L vadă și să-L simtă așa cum este, la Crăciun a venit Dumnezeu la el, s-a coborât, s-a făcut mic de tot pentru ca pe noi să ne facă mari. A acceptat să se facă mic de dragul nostru. Și cum se face El mic? Cel puțin prin patru lucruri. Mai întâi se naște într-un orășel mic, neînsemnat. În al doilea rând Dumnezeu se face mic și se coboară între cele smerite. În al treilea rând Dumnezeu se face copilaș mititel, iar în al patrulea rând se naște dintr-o familie smerită. Dreptul Iosif era un om oarecare, nu era guvernator. Fecioara Maria era o simplă fecioară însă mai curată decât toate celelalte fecioare”.

Seara s-a încheiat cu un recital de colinde. În deschidere, copiii de la Centrul Misionar Social Cultural ,,Sf. Ap. Andrei” din Beclean, coordonaţi de domnul profesor Cornel Pop, au interpretat la pian câteva colinde și cântece pentru copii. De asemenea, au mai cântat grupuri de colindători din Parohia Ciceu Hăşmaş, jud. Bistrița-Năsăud, îndrumaţi de Părintele Marius Cârcu, elevi de la Clubul Copiilor din Beclean, voluntari de la Crucea Roşie din Beclean, Grupul Coral ,,Sfântul Stelian” format din tineri de la Centrul pentru Protecţia Copilului din Beclean şi Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi din Beclean, coordonaţi de Părintele Alin Pop, cât şi soliştii vocali Cristina Teutişan şi Cristian Bal.

Cea de-a treia parte a concertului de colinde „Cete de îngeri coboară.” va avea loc joi, 18 decembrie, de la ora 17:00 în biserica ,,Sfântul Apostol Andrei” din Beclean în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei Andreicuț care v-a rosti și un cuvânt de învățătură.

Material realizat de părintele Alin Pop, corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Beclean.


Autor: Alexandra Andereș
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Decembrie 2014

Vizualizari: 598

Voteaza:

Seara duhovniceasca si concert de colinde, la Beclean 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE