Seara duhovniceasca in Parohia Maru

Miercuri, 26 martie, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului s-a aflat in mijlocul credinciosilor din Parohia Maru, Protopopiatul Caransebes. Cu acest prilej chiriarhul inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit slujba Vecerniei in biserica parohiala, inchinata „Pogorarii Duhului Sfant”. La slujba au participat, alaturi de autoritatile locale, un numar insemnat de credinciosi dintre care foarte multi copii si tinerii imbracati in costume populare specifice Vaii Bistrei. La final elevii de la Școala Gimnaziala din Maru au prezentat un buchet de pricesne si poezii specifice Postului Mare. Raspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebesului.

Toti cei prezenti au primit din partea ierarhului iconite si pliante dedicate anului omagial euharistic.In cuvantul adresat credinciosilor, ierarhul caransebesean a vorbit despre legatura dintre cinstirea Sfintei Cruci si preacinstirea Maicii Domnului: „In aceasta saptamana am praznuit Bunavestire, dupa ce in duminica ce a trecut ne-am inchinat si Sfintei Cruci. De fapt, intreaga noastra viata spirituala se desfasoara intre rugaciunile Maicii Domnului si iubirea cu care ne imbratiseaza Mantuitorul Iisus Hristos, Care si-a intins mainile pe Crucea Golgotei.

Prin urmare, trebuie sa ne purtam fiecare crucea cu demnitate si responsabilitate si sa ne incredintam rugaciunilor Maicii Domnului, ajutatoarea noastra. Asa cum a plans si s-a rugat pentru Fiul ei, Domnul nostru Iisus Hristos, atunci cand urca cu Crucea in spate, tot asa se roaga si pentru noi, fiii lacrimilor sale, ca sa putem sa ne ducem crucea pana la sfarsitul vietii noastre”.Biserica parohiala cu hramul „Pogorarea Sfantului Duh”, din localitatea Maru, a fost tarnosita in anul 1937 de catre episcopul Vasile Lazarescu, pe vremea arhipastoririi istoricei eparhii a Caransebesului. Aceasta adaposteste un odor de mare pret, icoana Maicii Domnului facatoare de minuni. Icoana, datata din anul 1520, a fost pictata in Sfantul Munte Athos, fiind mai tarziu daruita Parohiei Maru. Icoana Maicii Domnului de la Maru a ramas in inimile si la evlavia credinciosilor, prin multele minuni pe care le-a facut, salvand din primejdii satul si tamaduind bolnavii care s-au inchinat inaintea ei cu credinţa. In fiecare an, in ajunul sarbatorii Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, icoana de la Maru este purtata in procesiune de un mare sobor de preoti si credinciosi, la Schitul Poiana Marului, aflat in apropierea localitatii, in statiunea cu acelasi nume.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

27 Martie 2014

Vizualizari: 531

Voteaza:

Seara duhovniceasca in Parohia Maru 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parohia Maru postul mare

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE