Seara duhovniceasca la Timisoara

Miercuri seara, 25 noiembrie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a avut loc conferința cu tema “Tineri pe calea mântuirii”, susținută de către Înaltpreasfinţitul Serafim Joanta, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului la întâlnire a fost prezent și Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de clerici de la centrul eparhial, preoți din Timișoara, profesori, studenți și mulți tineri dornici să audă cuvânt duhovnicesc din partea Înaltpreasfințitului Părinte Serafim.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența colindătorilor, a tinerilor studenți, implicați în activitățile pe care le desfășoară ASCOR Timișoara, care au cântat un buchet de colinde specifice acestei perioade a Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

În prima parte a conferinței Înaltpresfinția Sa a transmis un mesaj viu către tineri, plin de nădejde și i-a asigurat că Biserica este alături de ei în căutările lor pe “cărarea mântuirii”.

Partea a doua a conferinței a fost rezervată întrebărilor, unde cei prezenți au primit răspuns căutărilor și frământărilor lor. Chiar dacă omul trece azi printr-o criză, are parte de multe suferințe și necazuri, I se fac multe nedreptăți, să nu deznădăjduiască, să aibă răbdare, iar ajutorul Mântuitorului, care este cu noi întotdeauna, nu va întârzia să vină.
Seara duhovnicească s-a încheiat cu anunțul făcut de reprezentantul ASCOR Timișoara pentru următoarea întâlnire duhovnicească, ce va avea loc la Filarmonica Banatul, pe data de 10 decembrie, unde invitați vor fi Arhimandritul Iustin și ieromonahul Pantelimon de la Mănăstirea Oașa.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Studenților Creștin Ortodocși, filiala Timișoara în parteneriat cu Mitropolia Banatului.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

27 Noiembrie 2015

Vizualizari: 494

Voteaza:

Seara duhovniceasca la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Seara duhovniceasca

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE