Sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Dunarii de Jos

Marti, 10 iunie 2014, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos a avut loc sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale pentru perioada 2014 – 2018.

Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii in Catedrala Arhiepiscopala din Galati de catre soborul membrilor clerici ai Adunarii eparhiale, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian, a membrilori alesi ai Adunarii Eparhiale si a membrilor Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.
La finalul Sfintei Liturghii a fost savârsita slujba de Te-Deum si polihroniu.

Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a avut loc in Sala „Episcop Chesarie Paunescu“ din incinta Centrului eparhial, sub presedintia Chiriarhului Dunarii de Jos.

Dupa prezentarea si validarea mandatelor reprezentantilor alesi, s-a stabilit componenta celor cinci comisii de lucru: Comisia bisericeasca; Comisia culturala si educationala; Comisia economica, bugetara si patrimoniala; Comisia social-filantropica; Comisia organizatorica, juridica si de validare.



In continuare, au fost alesi, prin vot nominal, reprezentantii in Adunarea Nationala Bisericeasca a Bisericii Ortodoxe Române, membrii Consiliului eparhial, ai Consistoriului eparhial si monahal, precum si un reprezentant in Consistoriul mitropolitan.

In final, membrii Adunarii eparhiale au vizitat santierul dechis la vechiul Palat Eparhial, care va deveni „MUZEUL ISTORIEI, CULTURII SI SPIRITUALITATII CRESTINE DE LA DUNAREA DE JOS“.

Necesitatea lucrarilor de consolidare, restaurare si modernizare la acest obiectiv deriva din gradul avansat de deteriorare a edificiului construit in perioada 1897-1900 si clasificat ca monument istoric.

Adunarea eparhiala este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei, compusa din reprezentanti alesi ai clerului si ai credinciosilor, in proportie de o treime clerici si doua treimi mireni, alesi pe termen de 4 ani, dar nu mai mult de doua mandate.

Sursa: edj.ro

.

11 Iunie 2014

Vizualizari: 563

Voteaza:

Sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE