Sedinta protopopilor din Arhiepiscopia Clujului

La Centrul Eparhial din Cluj-Napoca a avut loc marti, 18 februarie 2014, sedinta de lucru a permanentei Consiliului eparhial cu protopopii din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Sedinta a debutat la ora 10 si a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei. Au participat preotii protopopi din toate cele noua protopopiate ale Eparhiei: Cluj, Dej, Gherla, Turda, Huedin, Bistrita, Nasaud si Beclean. In cadrul sedintei s-au dezbatut diverse probleme administrative si pastorale si s-au prezentat proiectele misionare si culturale desfasurate de parohii.

Consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, Pr.

Cristian Baciu despre sedinta: „Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, in deschiderea sedintei, i-a indemnat pe preotii protopopi sa se implice cu ravna si daruire, si in acest an, in problemele misionare ale Bisericii. In sedinta s-a discutat intensificarea activitatilor liturgice, pastorale, culturale si social –filantropice. In acest sens au avut loc discutii privind buna organizare a alegerilor organismelor eparhiale, a colectei fondului central misionar pentru anul 2014, care se va desfasura in primele patru duminici ale lunii martie, incepand cu data de 9 martie. S-a discutat si despre organizarea cercurilor preotesti, in acest sens s-a hotarat impartirea in trei cercuri preotesti a parohiilor din municipiul Cluj-Napoca.

Totodata s-a luat in discutie si organizarea activitatilor privind Anul 2014, Anul Spovedaniei si a Sfintei Impartasanii si a Sfintilor Martiri Brancoveni, la nivelul tuturor parohiilor. Pe plan cultural s-a hotarat organizarea si in acest an a Festivalului tinerilor la nivelul Arhiepiscopiei Clujului, precum si a concursurilor propuse de Patriarhia Romana care se vor desfasura pe parcursul anului 2014. S-a luat in discutia organizarea si distribuirea fondurilor din cutia milei si din fondul Filantropia. Pe plan economic s-a prezentat un raport al bisericilor, caselor parohiale si centrelor de tineret aflate in constructie si s-a discutat despre posibilitatile financiare in vederea finalizarii lor ”.

De la ora 12 a avut loc, tot la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, intrunirea membrilor Adunarii Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului si a personalului bisericesc din Eparhia Clujului.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

18 Februarie 2014

Vizualizari: 565

Voteaza:

Sedinta protopopilor din Arhiepiscopia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

arhiepiscopia clujului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE