Sesiune de formare in cadrul programului "Alege scoala"

La Centrul Socio-Medical "Sf. Mc. Pantelimon" - Lacu Sarat, judetul Braila, a avut loc in zilele de 18 si 19 octombrie a.c., sesiunea de formare a 15 preoti din protopopiatul Targu-Bujor in cadru proiectului educational "Alege scoala!".



Sesiunea a fost sustinuta de pc pr. lect. univ. dr. Sorin Selaru, consilier patriarhal si formator in cadrul proiectului mai sus amintit, si dl Gabriel Mitroi, coordonator in cadrul World Vision Romania.

In prima parte a sesiunii s-a prezentat o statistica privind nasterile de copii la nivelul Uniunii Europene, care-si propune sa reduca abandonul scolar printre copii. Un copil care renunta la scoala astazi inseamna in viitor o persoana cu putine sanse de a se realiza pe plan profesional si personal, un om care nu se poate ajuta singur, devenind o povara pentru bugetul social al unei tari.

A urmat o statistica privind situatia nasterilor in Romania, urmata de cateva considerente legate de abandonul scolar la noi in tara. In general riscul de abandon apare cel mai adesea in clasele 2-3 sau in clasele 6-7, baietii fiind cei care sunt mai tentati sa renunte la scoala.

In continuare s-au prezentat strategii prin care preotii, ca slujitori ai lui Dumnezeu, conlucrand cu parintii si cu profesorii pot schimba decizia copiilor de a abandona scoala.

In a doua zi a intalnirii s-a discutat despre concursul de literatura si creatie care se va desfasura la nivel parohial, eparhial, la nivel de mitropolia si apoi la nivelul intregii patriarhii.

Sursa: edj.ro

 

.

20 Octombrie 2011

Vizualizari: 649

Voteaza:

Sesiune de formare in cadrul programului "Alege scoala" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE