Sfanta Mucenita Ecaterina


Sfanta Mare Mucenita Ecaterina

 

Sfanta Mare Mucenita Ecaterina este cinstita de crestini, pe data de 25 noiembrie, in ziua cand i s-a taiat capul si a luat cununa muceniciei. Sfanta Ecaterina, fiica lui Consta,  s-a nascut in Alexandria si a trait pe vremea lui Maximian. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si de oratorie.

 

Sfanta Ecaterina a fost silita de Maximian sa se infrunte cu o adunare de filosofi pagani, ca sa dovedeasca in fata poporului, desertaciunea zeilor. Datorita iubirii sale fata de Hristos si a intelepciunii cu care a fost impodobita, Sfanta Mucenita a facut ca toti filosofii prezenti sa creada in Hristos si sa-L marturiseasca ca fiind Dumnezeu adevarat. Pentru acest lucru, toti acesti intelepti au fost arsi in foc.

 

Pentru lupta sa impotriva cinstirii zeilor, Sfintei Ecaterina i s-a taiat capul. Potrivit Sfintei Traditii, la taierea capului sau nu a curs sange, ci lapte, iar ingerii au dus trupul Sfintei Ecaterina in Muntele Sinai, in locul in care Moise vazuse Rugul Aprins. Aici s-a ridicat o manastire cu numele Sfintei Mucenite.

 

Sfanta Ecaterina este si ocrotitoarea studentilor teologi din Bucuresti. Paraclisul din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti, poarta hramul "Sfanta Ecaterina".

25 Noiembrie 2008

Vizualizari: 767

Voteaza:

Sfanta Mucenita Ecaterina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE