Sfantul Ignatie Teoforul praznuit la Bucuresti si la Galati


Sfantul Ignatie Teoforul praznuit la Bucuresti si la Galati

 

Biserica Ortodoxa il praznuieste joi, 20 decembrie, pe  Sfantul Sfintit Mucenic Ignatie Teoforul.

 

O particica din sfintele sale moaste se afla la Schitul Darvari din Capitala. Prea Cuviosul Parinte protos. Teofil Anastasoaie, staretul Schitului Darvari ne-a declarat:

 

"Sfantul Ignatie al Antiohiei, martir al Bisericii Crestine a fost jertfit cu prilejul festivitatilor oferite de imparatul Traian la Roma, in anul 106, in cinstea cuceririi Daciei. Imparatul a dorit foarte mult ca sa aiba in arena un mare parinte pe care sa-l arunce leilor.

Jertfa Sfantului Ignatie Teoforul sta la temelia poporului nostru, a poporului roman!


La Schitul Darvari din Bucuresti se gaseste o particica din sfintele sale moaste, care vor fi scoase in procesiune miercuri seara dupa slujba de priveghere si asezate spre inchinarea credinciosilor in biserica manastirii.


Sfinte Ignatie purtatorule de Dumnezeu, mijloceste pentru mantuirea sufletelor noastre!"

 

Din calendarul de activitati al Episcopiei Dunarii de Jos aflam ca o particica din sfintele moaste ale Sfantului Ignatie Teoforul ("Purtatorul de Dumnezeu") se afla si in Catedrala Episcopala din Galati unde, in 20 decembrie, se va desfasura un pelerinaj al copiilor si tinerilor din scolile si liceele galatene care se vor inchina la moastele Sfantului.

 

.

17 Decembrie 2007

Vizualizari: 1456

Voteaza:

Sfantul Ignatie Teoforul praznuit la Bucuresti si la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE