Sfantul Ioan Gura de Aur, praznuit la biserica de pe Calea Targu Jiului

Biserica Ortodoxa praznuieste marti, 13 noiembrie, pe Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostom), reprezentantul cel mai de seama al artei oratorice si elocintei crestine.

Fiind unul dintre cei trei mari Sfinti Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbati impreuna la 30 ianuarie, Sfantul Ioan a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lacasuri de cult.

Printre acestea se numara si biserica severineana de pe Calea Targu Jiului, care isi serbeaza patronul spiritual ca in fiecare an.



Desi este o biserica aflata inca in constructie, numarul credinciosilor ce participa la slujbe este foarte mare, spatiul eclezial dovedindu-se de foarte multe ori a fi mic pentru multimea impresionanta de suflete.

Preotul paroh Adrian Capitanescu invita dreptslavitorii crestini la Sfanta Liturghie savarsita in ziua hramului in paraclisul ce functioneaza la demisolul sfantului lacas de cult.

Parohia ortodoxa Calea Targu Jiului a luat fiinta in anul 2007 cu scopul de a asigura asistenta religioasa pentru credinciosii din zona de est a municipiului.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusa pe 10 iunie 2007. In cinci luni s-a reusit ridicarea demisolului acestui sfant lacas de cult ce este folosit ca paraclis pana la terminarea construirii bisericii.

Biserica din parohia "Calea Tg. Jiului" este singurul lacas de cult din Eparhia Severinului si Strehaiei asezat sub purtarea de grija a Sfantului Ioan Gura de Aur.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Noiembrie 2012

Vizualizari: 739

Voteaza:

Sfantul Ioan Gura de Aur, praznuit la biserica de pe Calea Targu Jiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE